Bili smo na Fingerprintu #3

Bili smo na Fingerprintu #3 Bili smo na Fingerprintu #3
Nove tehnologije postale su svakodnevne i u crkvi (Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka) Nove tehnologije postale su svakodnevne i u crkvi (Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka)
Stojan Gajicki pred zahtjevnom publikom (Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka) Stojan Gajicki pred zahtjevnom publikom (Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka)

Služba uz puno glazbe (Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka)

U Pastoralnom centru Riječ i život održan je treći trodnevni susret mladih Kršćana – Fingerprint. Bilo ih je dvjestotinjak.

Priča o susretu koji će ih okupiti na nekoliko dana izišla je iz inicijative RiStrima, programa riječkih evanđeoskih crkava namijenjenog baš mladima, uz puno glazbe i tzv. novih tehnologija. 

Radionice, igre, glazba, zajednička slavljenja, intenzivna druženja, mladih iz Rijeke, šire regije, ali i cijele Hrvatske; članova baptističkih, evanđeoskih, katoličke crkve - to je Fingerprint u nekoliko riječi.

Svake godine jedna je tema naslov susreta. Ove godine glasila je: Isus alternativac. I dok je većina o tome razmišljala i promišljala, glavnom govorniku susreta to je bila tema za varijacije. A on je bio, kao i na prva dva susreta, Novosađanin sa zagrebačkom, sada već dugogodišnjom švedskom adresom, koji puno putuje i puno radi upravo s mladima, Stojan Gajicki.

Za Susrete provela sam na Fingerprintu nedjeljno prijepodne, družila se s organizatorima, razgovarala s glavnim govornikom i sa sudionicima, snimala atmosferu... - vi slušajte i planirajte idući Fingerprint. 

O emisiji Susreti

Vijesti, izvještaji, reportaže i razgovori s gostima o aktivnostima brojnih manjinskih vjerskih zajednica u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji. Poslušajte u programu Radio Rijeke svake nedjelje u 20:45 sati.

Pročitaj više

Komentari

Susreti
Susreti

HRT – Radio Rijeka — Religija, mozaik

Vijesti, izvještaji, reportaže i razgovori s gostima o aktivnostima brojnih manjinskih vjerskih zajednica u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji. Poslušajte u programu Radio Rijeke svake nedjelje u 20:45 sati.

Najave
"Samo za pravdom teži"

"Samo za pravdom teži"

Nedjelja, 20.01.2019. 20:45 - 20:55

"Teži za samom pravdom" ili "Samo za pravdom teži" je moto Molitvene osmine za jedinstvo kršćana. Bili smo na otvaranju programa što ga je organizirao Ekumenski odbor grada Rijeke.

Sve najave
Poslušajte

Molitveni tjedan BC
Nedjelja, 13.01.2019 18:00

Badnjak i Božić SPC
Nedjelja, 06.01.2019 18:00

Glazbena premijera
Nedjelja, 30.12.2018 18:00

Dobre želje
Nedjelja, 23.12.2018 18:00