Bili smo na Fingerprintu #3

Bili smo na Fingerprintu #3 Bili smo na Fingerprintu #3
Nove tehnologije postale su svakodnevne i u crkvi (Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka) Nove tehnologije postale su svakodnevne i u crkvi (Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka)
Stojan Gajicki pred zahtjevnom publikom (Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka) Stojan Gajicki pred zahtjevnom publikom (Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka)

Služba uz puno glazbe (Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka)

U Pastoralnom centru Riječ i život održan je treći trodnevni susret mladih Kršćana – Fingerprint. Bilo ih je dvjestotinjak.

Priča o susretu koji će ih okupiti na nekoliko dana izišla je iz inicijative RiStrima, programa riječkih evanđeoskih crkava namijenjenog baš mladima, uz puno glazbe i tzv. novih tehnologija. 

Radionice, igre, glazba, zajednička slavljenja, intenzivna druženja, mladih iz Rijeke, šire regije, ali i cijele Hrvatske; članova baptističkih, evanđeoskih, katoličke crkve - to je Fingerprint u nekoliko riječi.

Svake godine jedna je tema naslov susreta. Ove godine glasila je: Isus alternativac. I dok je većina o tome razmišljala i promišljala, glavnom govorniku susreta to je bila tema za varijacije. A on je bio, kao i na prva dva susreta, Novosađanin sa zagrebačkom, sada već dugogodišnjom švedskom adresom, koji puno putuje i puno radi upravo s mladima, Stojan Gajicki.

Za Susrete provela sam na Fingerprintu nedjeljno prijepodne, družila se s organizatorima, razgovarala s glavnim govornikom i sa sudionicima, snimala atmosferu... - vi slušajte i planirajte idući Fingerprint. 

O emisiji Susreti

Vijesti, izvještaji, reportaže i razgovori s gostima o aktivnostima brojnih manjinskih vjerskih zajednica u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji. Poslušajte u programu Radio Rijeke svake nedjelje u 20:45 sati.

Pročitaj više

Komentari

Susreti
Susreti

HRT – Radio Rijeka — Religija, mozaik

Vijesti, izvještaji, reportaže i razgovori s gostima o aktivnostima brojnih manjinskih vjerskih zajednica u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji. Poslušajte u programu Radio Rijeke svake nedjelje u 20:45 sati.

Najave

Uskrsne poruke 2. dio

Nedjelja, 21.04.2019. 20:45 - 20:55

O najvećem kršćanskom blagdanu, Uskrsu, ponešto imaju reći i pastori crkava protestantske baštine u Rijeci.

Ususret Ramazanu
Nedjelja, 28.04.2019. 18:00 - 18:13

Sve najave
Poslušajte

Uskrsne poruke 1.dio
Nedjelja, 14.04.2019 18:00

... jer sjećamo se
Nedjelja, 07.04.2019 18:00

Što mladima ima reći Naoružani propovjednik
Nedjelja, 31.03.2019 18:00

Žene u Baptističkoj crkvi
Nedjelja, 24.03.2019 18:00