Da se mene pita: Hoćete li ipak navijati?

Da se mene pita: Hoćete li ipak navijati?

fotografija internetske stranice Index.hr

Mnogi od vas s s nestrpljenjem čekaju utakmicu na kojoj ovoga četvrtka od 20 sati u Nižnjem Novgorodu nastupa Hrvatska nogometna reprezentacija gdje će joj se suprotstaviti reprezentacija Argentine. Nasuprot onima koji su nestrpljivi i vesele se utakmici i daljnjem napredovanju naše reprezentacije, ove se godine, više nego ikad, pojavljuju i revoltirani građani koji govore da ih više nije briga kako će proći hrvatska nogometna reprezentacija jer je nogomet u Hrvatskoj odavno prestao biti sport, a da im je kriminala na vrh glave.

Utakmica Argentine i Hrvatske označena je kao derbi susret skupine D na Svjetskom prvenstvu u Rusiji u koji Argentina dolazi kao 5. reprezentacija svijeta, a Hrvatska kao 20. Ako je suditi prema kretanju koeficijenata na kladionicama, hrvatska nogometna reprezentacija preuzela je od Argentine ulogu favorita za osvajanje skupine D no mnogima je i dalje Argentina favorit jer " to ipak Argentina", a kažu znalci i to da se prve utakmice "u vodu bacaju". Nakon što je hrvatska reprezentacija, u ne baš atraktivnoj utakmici, pobjedom protiv Nigerije stekla tri boda , prethodno su Argentina i Island odigrali 1:1, pa je nakon prvog kola u skupini slijede Argentina i Island sa po jednim bodom dok je Nigerija bez bodova,

Uoči utakmice protiv Argentine, o Svjetskom nogometnom prvenstvu, u Hrvatskoj se raspravlja na više razina. Osim kalkuliranja tko će kako proći i kako će izbornik Dalić napravti fenomenalnu ili suludu postavu igrača, je li ili nije trebao poslati Kalinića kući, govori se i o takozvanoj VIP publici! Pažnju mnogih izazvalo je pojavljivanje bivšeg hrvatskog premijera, bivšeg čelnika HDZ-a - trenutno optuženog za stravične korupcijske afere, kako se opremljen navijačkim rekvizitima grli s nekim drugim navijačima. Da stvar bude bolja, oko vrata mu je visila VIP akreditacija pa se normalni ljudi pitaju tko je to iz Hrvatskog nogometnog saveza milsio da treba Vip akreditaciju, dati baš Sanaderu. Komentiraju mnogi da je Ivo Sanader mogao i sam kupiti ulaznice,  ako je već želio (i smio!) putovati na Svjetsko nogometnto prvenstvo jer mu novaca sigurno ne nedostaje, a iz HNS-a nisu htjeli komentirati tko mu je (i zašto?!) dao VIP akreditaciju. Obični građani ubrzo su počeli raspredati  o još jednoj teoriji  te kako ih ne bi začudilo da se u nekoj loži s VIP akreditacijom pojavi i Zdravko Mamić jer - kako ga ne mora iztručiti Bosna - ne mora ni Rusija! Kažu da im, do "potpune sreće" , uz televizor i poneku pivicu te luksuz zvani ukopčani klima uređaj, nakon vip Sanadera nedostaje još samo Zdravko Mamić da im nogomet prisjedne zauvijek, čak i kad je riječ o nacionalnoj reprezentaciji. 

Što o svemu tome mislite vi?  Hoćete li ovoga četvrtka navijati ili vas je, zbog općepoznatih okolnosti , "baš briga"?

 

Koliko puta pomislimo: Da se mene pita, to bi sve bilo drugačije! I zato vas pitamo, svakog tjedna o nekoj drugoj gorućoj političkoj, društvenoj ili kulturološkoj temi, upravo to: Što biste vi s time učinili da vas se pita? Četvrtkom u 13:15 s Leom Domijan Fišter, telefonom ili na Facebooku.

O emisiji Da se mene pita

Kontakt-emisija u kojoj Lea Domijan Fišter upravo vas pita što biste učinili s nekim aktualnim pitanjem da se baš vas pita! Koliko puta pomislimo: Da se mene pita, to bi sve bilo drugačije... I zato vas pitamo!

Pročitaj više

Komentari

Da se mene pita
Da se mene pita

HRT – Radio Rijeka — Društvo, kontakt

Kontakt-emisija u kojoj Lea Domijan Fišter upravo vas pita što biste učinili s nekim aktualnim pitanjem da se baš vas pita! Koliko puta pomislimo: Da se mene pita, to bi sve bilo drugačije... I zato vas pitamo!

Sljedeća emitiranja

Četvrtak, 25.04.2019. 13:15 - 13:45

Četvrtak, 02.05.2019. 13:15 - 13:45

Poslušajte

Da se mene pita: Ki, ča mi?
Četvrtak, 18.04.2019 13:15

Da se mene pita: Imena luda...
Četvrtak, 11.04.2019 13:15

Da se mene pita: Između vandalizma i aktivizma
Četvrtak, 04.04.2019 13:15

Da se mene pita: Počasni doktorati
Četvrtak, 28.03.2019 13:15