Da se mene pita: Idealni g.o.

Da se mene pita: Idealni g.o.

plaža u kampu Šimuni( foto Lea Domijan Fišter /RR)

Kako ćete provesti godišnji odmor i gdje? Jeste li od onih koji na godišnjem odmoru samo ljenčare i čitaju knjige ili ste sportski tip pa vozite bicikl, trčite , letite balonom , skijate na vodi i sl.? Kako se najbolje odmoriti i gdje? Jeste li možda upravo na godišnjem odmoru ili se tek spremate? Ima li vas koji o godišnjem odmoru možete samo sanjati?

Najbolji lijek protiv umora je godišnji odmor. Bez obzira na to je li umor fizički , psihički ili kombiniran,njegove znakove ne primjećujemo odmah, ali moramo ga postati svjesni kad počne negativno utjecati na produktivnost i stavove prema radu, kao i kad se zbog umora počnu događati pogreške i loše procjene. Svi se slažu s time da je godišnji odmor važan za duševno i tjelesno zdravlje,a neki stručnjaci navode da se kad su umornom čovjeku reflekcs na razini alkoholizirane osobe.

Tjedan dana nam treba samo za to da se počnemo odmarati, priviknemo na novi ritam i ambijent, ba i bilo idealno da nam odmor traje bar 3 tjedna. Stručnjaci kažu i to da je za odmo9r važna promjena od uobičajene svakodnevne rutine. O načinu života i vrsti posla kojom se bavimo ovisit će i vrta odmora koji ćemo si priuštiti, odnosno hoće li on biti aktivan ili pasivan.

U današnjoj vas emisiji pitamo kakav ćete si odmor priuštiti i koliko vam je dana na raspolaganju?. Nadamo se da ste svjesni da za odmor nije dovoljno samo ne ići na posao jer ćete si kod kuće već naći nekog posla pa bi se trebalo maknuti od kuće ili to vrijeme primati goste. Koliko vam treba novaca za otići nekamo na odmor i mogu li si naši građani to priuštit?

Iako možda mislite da vam je tri tjedna malo, kažu psiholozi da nam je nakon odmora koji traje više od 3 tjedan povratak na posao još mučniji, jer mnoge povratak na posao nakon odmora baca u neku vrstu depresije. Kako ćete vi provesti  godišnji odmor i gdje? Jeste li od onih koji na godišnjem odmoru samo ljenčare i čitaju knjige ili ste sportski tip pa vozite bicikl, trčite , letite balonom , skijate na vodi i sl. Kako se najbolje odmoriti i gdje? Je li bolje u privatnom apartmanu i ili hoteli ili ste više za kampiranje ili mobilne kućice Gdje ste proveli najbolji odmor u životu i što biste preporučili drugima? Jeste li možda na godišnjem odmoru ili se tek spremate i kada? Ima li možda i takvih koji o godišnjem odmoru mogu samo sanjati?

 

 

 

 

 

    

Koliko puta pomislimo: Da se mene pita, to bi sve bilo drugačije! I zato vas pitamo, svakog tjedna o nekoj drugoj gorućoj političkoj, društvenoj ili kulturološkoj temi, upravo to: Što biste vi s time učinili da vas se pita? Četvrtkom u 13:15 s Leom Domijan Fišter, telefonom ili na Facebooku.

O emisiji Da se mene pita

Kontakt-emisija u kojoj Lea Domijan Fišter upravo vas pita što biste učinili s nekim aktualnim pitanjem da se baš vas pita! Koliko puta pomislimo: Da se mene pita, to bi sve bilo drugačije... I zato vas pitamo!

Pročitaj više

Komentari

Da se mene pita
Da se mene pita

HRT – Radio Rijeka — Društvo, kontakt

Kontakt-emisija u kojoj Lea Domijan Fišter upravo vas pita što biste učinili s nekim aktualnim pitanjem da se baš vas pita! Koliko puta pomislimo: Da se mene pita, to bi sve bilo drugačije... I zato vas pitamo!

Sljedeća emitiranja

Četvrtak, 25.04.2019. 13:15 - 13:45

Četvrtak, 02.05.2019. 13:15 - 13:45

Poslušajte

Da se mene pita: Ki, ča mi?
Četvrtak, 18.04.2019 13:15

Da se mene pita: Imena luda...
Četvrtak, 11.04.2019 13:15

Da se mene pita: Između vandalizma i aktivizma
Četvrtak, 04.04.2019 13:15

Da se mene pita: Počasni doktorati
Četvrtak, 28.03.2019 13:15