Da se mene pita: Turbo karneval?

Da se mene pita: Turbo karneval?

(foto: ilustracija)

Gradska vijećnica i kandidatikinja za Europski parlament, PGS-ova političarka mlađe generacije, Tea Mičić Badurina, nedavno je na svom Facebook profilu napisala tekst u kojem iznijela stav o jednoj aktualnoj temi, a mi ćemo ovoga četvrtka nastojati doznati što o tome mislite vi. Jesu li: Jelena Rozga, Jole, Ivan Zak i Mate Bulić dobar izbor za riječke karnevalske zabave?

"Jelena Rozga, Jole,Ivan Zak i Mate Bulić, Ovo su perjanice glazbenog štimunga Riječkog karnevala, dijela manifestacije koju profiliramo kao naš turistički brand, naš ponos i diku i top manifestaciju godine. Poslovica kaže, o ukusima se ne raspravlja. Ukusi su različiti, ali bi o ovome trebalo raspravljati, posebice ako se ponuđene 'poslastice' plaćaju javnim novcem pa bi time, ako ništa drugo, bar trebale biti raznolike,ne jednodimenzionalne, a na izbor nam je dana hrpetina neukusa koja, nažalost, i kod nas, navodno, naprednijih od ostalih - postaje mainstream." Napisala ja ova riječka političarka.

Na stranu rock, koga ima u tragovima, iz klubova i birtija nam trešte narodnjaci, kao što je bilo i s adventskih kućica na Korzu.  Kažu, to je privatluk, prodaje se ono što prolazi, ali morali baš stvarno biti tako? Riječ je o manifestaciji kroz koju bi se trebali oživjeti tradicionalni maškarani običaji primorskog kraja, smatra Mičić Badurina i dodaje da od lokalih čakavaca ili rokera nema zarade, ali ima od Buliča koji obara rekorde. Zar i u Rijeci, od svih stradnjaka baš on? Upitala se. Postavila je i još neka pitanja na koje želimo čuti vaše odgovore? Ako su Zak, Jole, Rozga i Bulić - A strana, gdje je, pobogu, B strana?

Također je postavila pitanja: po kojem su ključu izabrani ovi izvodđači i tko ih je izabrao? Jesu li Turističkoj zajednici Grada Rijeke baš nužne usluge agencije koja se ne rukovodi nikakvim kriterijima ni logikom njegovanja primorske tradicije? Zar zaista nismo sposobni neki događaj od početka do kraja zapakirati u smislenu cjelinu, s glavom i repom, zanimljivog sadržaja? Zna li netko objasniti što je lijepoga u glazbi tih izvođača?

Zašto ne bismo pokazali primjerom da možemo ponuditi nešto drugo, kvalitetnije, svoje? Podići letvicu, više standarde? Mora li baš pohlepa za zaradom biti jedini ključni faktor za organizacijom društvenih okupljanja? Moramo li se zadovoljiti "tarapanom" umjesto maškaranom zabavom. Svoje izlaganje, naša je gradska vijećnica zaključila izjavom da ju je zbog ovoga sram. Što na sve to kažete vi?

 

 
 

Koliko puta pomislimo: Da se mene pita, to bi sve bilo drugačije! I zato vas pitamo, svakog tjedna o nekoj drugoj gorućoj političkoj, društvenoj ili kulturološkoj temi, upravo to: Što biste vi s time učinili da vas se pita? Četvrtkom u 13:15 s Leom Domijan Fišter, telefonom ili na Facebooku.

O emisiji Da se mene pita

Kontakt-emisija u kojoj Lea Domijan Fišter upravo vas pita što biste učinili s nekim aktualnim pitanjem da se baš vas pita! Koliko puta pomislimo: Da se mene pita, to bi sve bilo drugačije... I zato vas pitamo!

Pročitaj više

Komentari

Da se mene pita
Da se mene pita

HRT – Radio Rijeka — Društvo, kontakt

Kontakt-emisija u kojoj Lea Domijan Fišter upravo vas pita što biste učinili s nekim aktualnim pitanjem da se baš vas pita! Koliko puta pomislimo: Da se mene pita, to bi sve bilo drugačije... I zato vas pitamo!

Sljedeća emitiranja

Četvrtak, 25.07.2019. 13:15 - 13:45

Četvrtak, 01.08.2019. 13:15 - 13:45

Poslušajte

Da se mene pita: Golotinja
Četvrtak, 27.06.2019 13:15

Da se mene pita: Vaš kandidat
Četvrtak, 20.06.2019 13:15

Crna statistika u prometu
Četvrtak, 13.06.2019 13:15

Europski izbori
Četvrtak, 30.05.2019 13:15