Greta Krešić: Nutricionizam u ugostiteljstvu

Greta Krešić: Nutricionizam u ugostiteljstvu

Jelo mora biti hranjivo, ali i dobro izgledati na tanjuru (Foto: Grgo Jelavić / Pixsell)

Na početku godine o hrani: Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji jedini je društveni fakultet u Hrvatskoj koji u programu ima i nutricionizam, a nutricionizam pripada prirodoslovlju.

Rezultat brzinske ankete s pitanjem "Tko je nutricionist?" - najčešći odgovor: "Onaj tko se bavi hranom". Provjeravamo kako se nutricionist bavi hranom i kako se i nutricionizmom i hranom bave na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu na riječkom Sveučilištu. 

U emsiji gostuje redovita profesorica FMTU-a s Katedre za hranu i prehranu te prodekanica za nastavu Greta Krešić.

Kao i svaki drugi aspekt života i prehrana je podložna trendovima. Koji su aktualni trendovi? Kako u poplavi informacija o hrani odvojiti žito od kukolja? Što je "održivi lanac hrane"? Što nutricionist radi u ugostiteljskom lancu/objektu? To su samo neka od pitanja kojima tražimo odgovore.

O emisiji Akademskih kvarat ure

Znanosti ne bi bilo bez potrebe da se otkrije novo, drugačije, bolje - stoga pozivamo da s nama izađete iz uobičajenih okvira. Misao preko granica - petnaest minuta svake nedjelje u 19:30 uz Tatjanu Sandalj.

Pročitaj više

Komentari

Akademskih kvarat ure
Akademskih kvarat ure

HRT – Radio Rijeka — Obrazovanje, znanost

Znanosti ne bi bilo bez potrebe da se otkrije novo, drugačije, bolje - stoga pozivamo da s nama izađete iz uobičajenih okvira. Misao preko granica - petnaest minuta svake nedjelje u 19:30 uz Tatjanu Sandalj.

Sljedeća emitiranja

Nedjelja, 30.06.2019. 19:30 - 19:45

Nedjelja, 07.07.2019. 19:30 - 19:45

Poslušajte