Podsjećamo: Alpha tečaj

Podsjećamo: Alpha tečaj

Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka

Uz aktualne vijesti iz života vjerskih zajednica, podsjećamo kako je bilo na početku Alpha tečaja, ciklusa interaktivnog tečaja koji istražuje osnove kršćanskog vjerovanja.

Vijesti:

"Da se ne zaboravi" to je poruka je tradicionalnog mimohoda sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici koji je 23. godinu održan u Rijeci. Bijele majice i bijele ruže za 8.372 ljudi ubijenih u Srebrenici.

U organizaciji Međunarodne mreže mladih, Islamski centar u Rijeci posjetila je grupa mladih iz Palestine. Više od 200 mladih boravilo je u Rijeci tjedan dana kako bi se upoznali s gradom. Cilj je bio i upoznati Rijeku kao multireligijski grad u kojem ima mjesta za pripadnike različitih vjeroispovijesti.

Prije ljetne stanke do čitatelja će stići još jedan broj Ha-Kola, glasila židovske zajednice u Hrvatskoj. Broj je tematski posvećen starim spisima i knjižnicama. Rabin Luciano Moše Prelević napisao je poučan tekst o židovskim svetim knjigama. Osim toga tu su i tekstovi o židovskim knjižnicama, arhivima i umjetninama opljačkanim tijekom Holokausta te onaj o arhivu i knjižnici Židovske općine Zagreb. 

U izdanju Evanđeoske pentekostne crkve u Republici Hrvatskoj objavljeno je peto elektroničko izdanje Pjesme spasenja. Kršćanske pjesme sabrane u toj pjesmarici, nastajale su tijekom proteklih stoljeća na raznim stranama svijeta i u različitim kršćanskim tradicijama. Izdržale su test vremena te postale i ostale trajnom duhovnom i kulturnom baštinom brojnih kršćanskih zajednica. Postale su sredstvom slavljenja Boga i posvećivanja vjernika. Pjesmarica je dostupna na internetskoj stranici EPC hrvatska.

O emisiji Susreti

Vijesti, izvještaji, reportaže i razgovori s gostima o aktivnostima brojnih manjinskih vjerskih zajednica u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji. Poslušajte u programu Radio Rijeke svake nedjelje u 20:45 sati.

Pročitaj više

Komentari

Susreti
Susreti

HRT – Radio Rijeka — Religija, mozaik

Vijesti, izvještaji, reportaže i razgovori s gostima o aktivnostima brojnih manjinskih vjerskih zajednica u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji. Poslušajte u programu Radio Rijeke svake nedjelje u 20:45 sati.

Sljedeća emitiranja

Nedjelja, 24.03.2019. 20:45 - 20:55

Nedjelja, 31.03.2019. 20:45 - 20:55

Poslušajte

Riječka islamska zajednica i mladi
Nedjelja, 17.03.2019 18:00

Žene u Adventističkoj crkvi Rijeka
Nedjelja, 10.03.2019 18:00

Pazi što govoriš
Nedjelja, 03.02.2019 18:00

Dan sjećanja
Nedjelja, 27.01.2019 18:00