Podsjećamo: Svjetski molitveni dan

Podsjećamo: Svjetski molitveni dan

Foto: Gordana Kvajo / SMD FB

Zajedno smo cijeloga ljeta, s nečim novim i nečim starim. Uz aktualne vijesti iz života zajednica i najave, ponovo ćete čuti neke od priča što smo ih slušali tijekom sezone: putujemo do Surinama.

Prenosimo poziv studentima za sudjelovanje na studentskom ljetnom kampu, od 1. do 6. kolovoza, na Velom Lošinju. Kada završe svi ispitni rokovi, ovo je prigoda za prekid svakodnevne rutine uz temu koja je ove godine "A nada ne razočarava".

Svjetski molitveni dan je međunarodni kršćanski pokret žena koje se ujedinjuju u ekumenskoj molitvi jednom godišnje – prvog petka u ožujku. Bili smo na Svjetskom molitvenom danu u Rijeci i na nizozemskom molili Oče naš.

Organizatori citiraju istraživanje CESI-a o mladima na tržištu rada u kojem stoji: "Mladi u Hrvatskoj su nezaposleni, potplaćeni, nezadovoljni kvalitetom života, zabrinuti za svoju budućnost i gotovo 34 posto njih učestalo razmišlja o preseljenju u inozemstvo."

Svjetski molitveni dan registriran je i u Hrvatskoj, imaju svoju Facebook stranicu i internetsku adresu wdp-croatia.com na kojoj možete doznati više.

Tijekom kampa studentima žele približiti nadu koja ne razočarava, pomoći im da nađu kreativne načine kako biti svjedoci tamo gdje jesu, motivirati ih da studij, budući posao i obitelj vide kao svoje misijsko polje.

Do informacija najjednostavnije ovdje na internetskoj stranici evanđeoske pentekostne crkve u Hrvatskoj. Pentekostalci organiziraju i uobičajene kampove u Orahovici, a ovogodišnji ciklus počet će 9. srpnja. Možda ima još kakvo mjesto?

Ako za ljeto trebate kakvo dobro štivo, Židovska općina iz Zagreba predlaže roman "Dobri ljudi" jednog od najintrigantnijih pisaca suvremene izraelske književnosti. Zagrebačka Fraktura objavila je drugu knjigu Nira Barama. Možda vam je "Sjena svijeta" već pala pod ruku. Samo upozoravamo, rekli smo dobro štivo, ne i lako. 

O emisiji Susreti

Vijesti, izvještaji, reportaže i razgovori s gostima o aktivnostima brojnih manjinskih vjerskih zajednica u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji. Poslušajte u programu Radio Rijeke svake nedjelje u 20:45 sati.

Pročitaj više

Komentari

Susreti
Susreti

HRT – Radio Rijeka — Religija, mozaik

Vijesti, izvještaji, reportaže i razgovori s gostima o aktivnostima brojnih manjinskih vjerskih zajednica u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji. Poslušajte u programu Radio Rijeke svake nedjelje u 20:45 sati.

Najave

Uskrsne poruke 2. dio

Nedjelja, 21.04.2019. 20:45 - 20:55

O najvećem kršćanskom blagdanu, Uskrsu, ponešto imaju reći i pastori crkava protestantske baštine u Rijeci.

Ususret Ramazanu
Nedjelja, 28.04.2019. 18:00 - 18:13

Sve najave
Poslušajte

Uskrsne poruke 1.dio
Nedjelja, 14.04.2019 18:00

... jer sjećamo se
Nedjelja, 07.04.2019 18:00

Što mladima ima reći Naoružani propovjednik
Nedjelja, 31.03.2019 18:00

Žene u Baptističkoj crkvi
Nedjelja, 24.03.2019 18:00