Hrvatski radio

Radio Rijeka

Apel za izgradnju Sveučilišne bolnice 12.12.2013.

12.12.2013.

18:00

Autor: Hrvatski Radio

Projekt nove sveučilišne bolnice na Trsatu (Foto: Grad Rijeka)

Projekt nove sveučilišne bolnice na Trsatu (Foto: Grad Rijeka)

Foto: - / -

Stanje riječkoga KBC-a je neodrživo i izgradnja nove sveučilišne bolnice u Rijeci apsolutni je prioritet, stoji u apelu kojeg su potpisali predstavnici riječke akademske i zdravstvene javnosti.

Današnji Zdravljak posvećen je Apelu za izgradnju nove riječke sveučilišne bolnice - nekoj vrsti pisma namjere što su ga na Medicinskom fakultetu nakon tribine potpisali brojni predstavnici riječkog Sveučilišta, Medicinskog fakulteta, Kliničkoga bolničkog centra, Zavoda za javno zdravstvo, Liječničke komore, poliklinike Medico i Jadran galenskog laboratorija, uz zaključak da neodrživo stanje riječkoga KBC-a dovodi građane Rijeke i zapadne Hrvatske u frustrirajući položaj "građana drugog reda" - zbog čega je izgradnja nove sveučilišne bolnice apsolutni prioritet.

 Emisiju Zdravljak uređuje i vodi Biserka Belić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zdravljak: Kako spriječiti najteže tjelesne bolesti? [ARHIVA]

Poslušajte našu još uvijek vrlo traženu i slušanu seriju emisija iz proljeća 2018. godine, u kojima internist hematolog doc. dr. sc. Toni Valković iz KBC-a Rijeka govori o prevenciji najtežih bolesti današnjice.

Poslušajte u Slušaonici