Hrvatski radio

Radio Rijeka

21:15 / 02.03.2017.

Autor: Hrvatski Radio

Fizička atrakcija 02.03.2017.

Foto: FreeDigitalPhotos

Foto: FreeDigitalPhotos

Foto: - / -

Umjetno stvorena stvarnost? Simulirani osjećaji? Simulirani odnosi? Simulirano življenje? Simulirane spoznaje? Simulirana znanost? Simulirano sve što znamo, sve što smo spoznali? Što smo? Odakle smo? Kamo idemo? Nova pitanja, nova inspiracija, nova Fizička atrakcija uz magistra fizike Zvonimira Peranića večeras u 21 i 15

Znanost je stalna, neprekinuta potraga za razumijevanjem svijeta, ona nam približava i objašnjava što se događa u središtu atoma i na rubu univerzuma, ali može li nam objasniti svijest bez koje ne bi bilo ničega, pa ni znanosti? Da li je to paradoks našeg vremena ili se vrijeme mijenja? Ako je misao najčvršća materija u nama znanom univerzumu, ako svojim mislima oblikujemo vlastitu stvarnost, da li je sve oko nas zaista naša kreacija? 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Fizička atrakcija [ARHIVA]

Svakog četvrtka zaljubljivali smo se u uzbudljivu, inspirativnu, poetičnu, opojnu kvantnu fiziku. Emisija je trenutno na pauzi, a vi možete preslušati nekoliko posljednjih izdanja razgovora s profesorom fizike Damirom Peranićem.

Poslušajte u Slušaonici