Hrvatski radio

Radio Rijeka

21:15 / 02.06.2016.

Autor: Hrvatski Radio

Fizička atrakcija 02.06.2016.

Foto: FreeDigitalPhotos

Foto: FreeDigitalPhotos

Foto: - / -

Nevjerojatne alternativne realnosti, fazno pomaknuti univerzumi, nevidljivi , nedostižne multiverzumi nisu samo plod neobuzdane mašte, stvarniji su i bliži nego to možemo zamisliti. Sav taj fantastični svijet tu je oko nas. I večeras od 21 i 15 uz magistra fizike Zvonimira Peranića idemo do novih uzbudljivih točaka svijesti i svemira.

Znanost je stalna, neprekinuta potraga za razumijevanjem svijeta, ona nam približava i objašnjava što se događa u središtu atoma i na rubu univerzuma, ali može li nam objasniti svijest bez koje ne bi bilo ničega, pa ni znanosti? Da li je to paradoks našeg vremena ili se vrijeme mijenja? Ako je misao najčvršća materija u nama znanom univerzumu, ako svojim mislima oblikujemo vlastitu stvarnost, da li je sve oko nas zaista naša kreacija? 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Fizička atrakcija [ARHIVA]

Svakog četvrtka zaljubljivali smo se u uzbudljivu, inspirativnu, poetičnu, opojnu kvantnu fiziku. Emisija je trenutno na pauzi, a vi možete preslušati nekoliko posljednjih izdanja razgovora s profesorom fizike Damirom Peranićem.

Poslušajte u Slušaonici