Hrvatski radio

Radio Rijeka

Fizička atrakcija 03.05.2018.

03.05.2018.

21:15

Autor: Hrvatski Radio

Foto: FreeDigitalPhotos

Foto: FreeDigitalPhotos

Foto: - / -

Da li moguće putovanje kroz vrijeme? Odgovor je potvrdan.- Odgovor je dakako i intrigantan, jer zamišljamo sebe u nekom od scenarija SF filmova i serija, no čak i u ovom trenu razvijaju se teorije nadahnutih znanstvenica i znanstvenika koji se inspiriraju svime što znamo o prostoru i vremenu i govore nam kako je putovanje kroz vrijeme moguće. Magistar fizike Zvonimir Peranić vodi nas večeras u 21 i 15 korak dalje kroz temu putovanja kroz vrijeme

Znanost je stalna, neprekinuta potraga za razumijevanjem svijeta, ona nam približava i objašnjava što se događa u središtu atoma i na rubu univerzuma, ali može li nam objasniti svijest bez koje ne bi bilo ničega, pa ni znanosti? Da li je to paradoks našeg vremena ili se vrijeme mijenja? Ako je misao najčvršća materija u nama znanom univerzumu, ako svojim mislima oblikujemo vlastitu stvarnost, da li je sve oko nas zaista naša kreacija? 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Fizička atrakcija [ARHIVA]

Svakog četvrtka zaljubljivali smo se u uzbudljivu, inspirativnu, poetičnu, opojnu kvantnu fiziku. Emisija je trenutno na pauzi, a vi možete preslušati nekoliko posljednjih izdanja razgovora s profesorom fizike Damirom Peranićem.

Poslušajte u Slušaonici