Hrvatski radio

Radio Rijeka

Fizička atrakcija 04.05.2017.

04.05.2017.

21:15

Autor: Hrvatski Radio

Foto: FreeDigitalPhotos

Foto: FreeDigitalPhotos

Foto: - / -

Marina Abramovic, jedna od najistaknutijih konceptualnih umjetnica današnjice jednom prilikom je rekla da svaku minutu svog života provodimo u milion paralelnih stvarnosti, bili mi toga svjesni ili ne, jer svaki mogući izbor koji nam se nudi, uključujući i one izbore koje ne možemo niti zamisliti, sve su to mogućnosti paralenih stvarnosti. Večeras nastavljamo uz magistra fizike Zvonimira Peranića svoje putovanje nebrojivim mogućnostima paralelnih stvarnosti u 21 i 15.

Znanost je stalna, neprekinuta potraga za razumijevanjem svijeta, ona nam približava i objašnjava što se događa u središtu atoma i na rubu univerzuma, ali može li nam objasniti svijest bez koje ne bi bilo ničega, pa ni znanosti? Da li je to paradoks našeg vremena ili se vrijeme mijenja? Ako je misao najčvršća materija u nama znanom univerzumu, ako svojim mislima oblikujemo vlastitu stvarnost, da li je sve oko nas zaista naša kreacija? 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Fizička atrakcija [ARHIVA]

Svakog četvrtka zaljubljivali smo se u uzbudljivu, inspirativnu, poetičnu, opojnu kvantnu fiziku. Emisija je trenutno na pauzi, a vi možete preslušati nekoliko posljednjih izdanja razgovora s profesorom fizike Damirom Peranićem.

Poslušajte u Slušaonici