Hrvatski radio

Radio Rijeka

Fizička atrakcija 04.06.2015.

04.06.2015.

21:15

Autor: Hrvatski Radio

Foto: FreeDigitalPhotos

Foto: FreeDigitalPhotos

Foto: - / -

U priči o prostoru i vremenu približili smo se današnjosti. I taman u trenu kada smo pomislili da luđe ne može, stiže ona! Prekrasna M-teorija koja nam otkriva da može i luđe i inspirativnije i nevjerojatnije nudeći nam fantastična i prelijepa objašnjenja o tome gdje smo, kada smo, a možda, samo možda i tko smo.. I večeras uz mr. fizike Zvonimira Peranića od 21 i 15 Fizička atrakcija.

Znanost je stalna, neprekinuta potraga za razumijevanjem svijeta, ona nam približava i objašnjava što se događa u središtu atoma i na rubu univerzuma, ali može li nam objasniti svijest bez koje ne bi bilo ničega, pa ni znanosti? Da li je to paradoks našeg vremena ili se vrijeme mijenja? Ako je misao najčvršća materija u nama znanom univerzumu, ako svojim mislima oblikujemo vlastitu stvarnost, da li je sve oko nas zaista naša kreacija? 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Fizička atrakcija [ARHIVA]

Svakog četvrtka zaljubljivali smo se u uzbudljivu, inspirativnu, poetičnu, opojnu kvantnu fiziku. Emisija je trenutno na pauzi, a vi možete preslušati nekoliko posljednjih izdanja razgovora s profesorom fizike Damirom Peranićem.

Poslušajte u Slušaonici