Hrvatski radio

Radio Rijeka

Fizička atrakcija 05.01.2017.

05.01.2017.

21:15

Autor: Hrvatski Radio

Foto: FreeDigitalPhotos

Foto: FreeDigitalPhotos

Foto: - / -

Holografska ideja paralelnog svemira ostaje aktualna i u prvoj ovogodišnjoj Fizičkoj atrakciji.U kaleidoskop ljepote i inspiracije što proizlaze iz ideje o univerzumu ili univerzumima koji egzistiraju istovremeno s ovim našim, jedinim kog trenutačno znamo, magistar fizike Zvonimir Peranić u večerašnjoj emisiji na neka nova mjesta postavit će naše stalne likove: informacije, crne rupe, entropiju, bitove, opne, teoriju struna, prostor, vrijeme, sjene.. Početak je u 21 i 15

Znanost je stalna, neprekinuta potraga za razumijevanjem svijeta, ona nam približava i objašnjava što se događa u središtu atoma i na rubu univerzuma, ali može li nam objasniti svijest bez koje ne bi bilo ničega, pa ni znanosti? Da li je to paradoks našeg vremena ili se vrijeme mijenja? Ako je misao najčvršća materija u nama znanom univerzumu, ako svojim mislima oblikujemo vlastitu stvarnost, da li je sve oko nas zaista naša kreacija? 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Fizička atrakcija [ARHIVA]

Svakog četvrtka zaljubljivali smo se u uzbudljivu, inspirativnu, poetičnu, opojnu kvantnu fiziku. Emisija je trenutno na pauzi, a vi možete preslušati nekoliko posljednjih izdanja razgovora s profesorom fizike Damirom Peranićem.

Poslušajte u Slušaonici