Hrvatski radio

Radio Rijeka

Fizička atrakcija 07.01.2016.

07.01.2016.

21:00

Autor: Hrvatski Radio

Foto: FreeDigitalPhotos

Foto: FreeDigitalPhotos

Foto: - / -

Jesmo li original? Jesmo li originalni? Jesmo li jedinstveni? Razlikujemo li se zaista poput sniježnih pahuljica u svojoj jedinstvenosti i originalnosti? Ili smo mnogo sličniji u svojim istostima i različitostima nego što mislimo? Prva priča o paralelnim stvarnostima, posljedica Opće teorije relativnosti, ukazuje na nesvakidašnje percipiranje "Kozmičkog dizjaniranja" "Kozmičkog dizajnera" ... Nova epizoda Fizičke atrakcije uz mr fizike Zvonimira Peranića večeras u 21:15

Znanost je stalna, neprekinuta potraga za razumijevanjem svijeta, ona nam približava i objašnjava što se događa u središtu atoma i na rubu univerzuma, ali može li nam objasniti svijest bez koje ne bi bilo ničega, pa ni znanosti? Da li je to paradoks našeg vremena ili se vrijeme mijenja? Ako je misao najčvršća materija u nama znanom univerzumu, ako svojim mislima oblikujemo vlastitu stvarnost, da li je sve oko nas zaista naša kreacija? 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Fizička atrakcija [ARHIVA]

Svakog četvrtka zaljubljivali smo se u uzbudljivu, inspirativnu, poetičnu, opojnu kvantnu fiziku. Emisija je trenutno na pauzi, a vi možete preslušati nekoliko posljednjih izdanja razgovora s profesorom fizike Damirom Peranićem.

Poslušajte u Slušaonici