Hrvatski radio

Radio Rijeka

Fizička atrakcija 09.02.2017.

09.02.2017.

21:15

Autor: Hrvatski Radio

Foto: FreeDigitalPhotos

Foto: FreeDigitalPhotos

Foto: - / -

O crnim rupama smo govorili iz raznih perspektiva. No postoje i entiteti koji su isto tako zanimljivi, ali malo spominjani. Jedno od njih je i bijela rupa. Bijelu rupu nalazimo u osmoj priči o paralelnim svemirima, priči u kojoj tragamao za odgovorm na pitanje je li moguće kreirati Svemir? Umjetno ga stvoriti? Posljedično... kakav je svemir naše stanište? I večeras uz magistra fizike Zvonimira Peranića u 21:15 Fizička atrakcija.

Znanost je stalna, neprekinuta potraga za razumijevanjem svijeta, ona nam približava i objašnjava što se događa u središtu atoma i na rubu univerzuma, ali može li nam objasniti svijest bez koje ne bi bilo ničega, pa ni znanosti? Da li je to paradoks našeg vremena ili se vrijeme mijenja? Ako je misao najčvršća materija u nama znanom univerzumu, ako svojim mislima oblikujemo vlastitu stvarnost, da li je sve oko nas zaista naša kreacija? 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Fizička atrakcija [ARHIVA]

Svakog četvrtka zaljubljivali smo se u uzbudljivu, inspirativnu, poetičnu, opojnu kvantnu fiziku. Emisija je trenutno na pauzi, a vi možete preslušati nekoliko posljednjih izdanja razgovora s profesorom fizike Damirom Peranićem.

Poslušajte u Slušaonici