Hrvatski radio

Radio Rijeka

Fizička atrakcija 15.12.2016.

15.12.2016.

21:15

Autor: Hrvatski Radio

Foto: FreeDigitalPhotos

Foto: FreeDigitalPhotos

Foto: - / -

Naš univerzum bi mogao biti, a možda i je, samo jedan u moru beskonačnog broja drugih univerzuma. Da li postoji mnoštvo svemira? Bez obzira razumijemo li ili možemo li uoće zamisliti to mnoštvo svemira, taj multiverzum, možda taj koncept upravo savršeno razumije neki od naših dvojnika ili naših kopija koje žive u nekim od tih multiverzuma. Večeras u 21 i 15 nastavljamo fantstično putovanje kroz teoriju multiverzuma uz vodstvo magistra fizike Zvonimira Peranića.

Znanost je stalna, neprekinuta potraga za razumijevanjem svijeta, ona nam približava i objašnjava što se događa u središtu atoma i na rubu univerzuma, ali može li nam objasniti svijest bez koje ne bi bilo ničega, pa ni znanosti? Da li je to paradoks našeg vremena ili se vrijeme mijenja? Ako je misao najčvršća materija u nama znanom univerzumu, ako svojim mislima oblikujemo vlastitu stvarnost, da li je sve oko nas zaista naša kreacija? 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Fizička atrakcija [ARHIVA]

Svakog četvrtka zaljubljivali smo se u uzbudljivu, inspirativnu, poetičnu, opojnu kvantnu fiziku. Emisija je trenutno na pauzi, a vi možete preslušati nekoliko posljednjih izdanja razgovora s profesorom fizike Damirom Peranićem.

Poslušajte u Slušaonici