Hrvatski radio

Radio Rijeka

Fizička atrakcija 18.06.2015.

18.06.2015.

21:15

Autor: Hrvatski Radio

Foto: FreeDigitalPhotos

Foto: FreeDigitalPhotos

Foto: - / -

Na kraju 8. volumena Fizičke atrakcije razotkrivamo odgovore na pitanja postavljena na početku. Da su prostor i vrijeme samo posljedica "dubljeg" identiteta suvremenoj fizici sve je razvidnije..Nije li? No, filozofski prostor u kojemu egzistiramo potpuno mijenja našu stvarnost. Što je čovjek u prostoru ILUZIJE? Budite u predposljednjoj epizodi Fizičke atrakcije u ovoj sezoni i večeras u 21i15, na još jednoj uzbudljivoj i inspirativnoj etapi putovanja kroz fiziku (ali nikad samo fiziku) uz mr.fizike Zvonimira Peranića..

Znanost je stalna, neprekinuta potraga za razumijevanjem svijeta, ona nam približava i objašnjava što se događa u središtu atoma i na rubu univerzuma, ali može li nam objasniti svijest bez koje ne bi bilo ničega, pa ni znanosti? Da li je to paradoks našeg vremena ili se vrijeme mijenja? Ako je misao najčvršća materija u nama znanom univerzumu, ako svojim mislima oblikujemo vlastitu stvarnost, da li je sve oko nas zaista naša kreacija? 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Fizička atrakcija [ARHIVA]

Svakog četvrtka zaljubljivali smo se u uzbudljivu, inspirativnu, poetičnu, opojnu kvantnu fiziku. Emisija je trenutno na pauzi, a vi možete preslušati nekoliko posljednjih izdanja razgovora s profesorom fizike Damirom Peranićem.

Poslušajte u Slušaonici