Hrvatski radio

Radio Rijeka

Fizička atrakcija 30.11.2017.

30.11.2017.

21:15

Autor: Hrvatski Radio

Foto: FreeDigitalPhotos

Foto: FreeDigitalPhotos

Foto: - / -

Besmrtnost je kroz tisućljeća nedostižni san, za besmrtnošću uzaludno su tragali vračevi, svećenici, kraljevi, tirani..ali što ako besmrtnost ima svoje prednosti? Večeras od 21 i 15 uz magistra fizike Zvonimira Peranića dovršavamo treći dio triptiha o besmrtnosti, bavimo se hedonističkim paradoksom i već 245.put iznova se zaljubljujemo u prekrasnu filozofiju prirode, u inspirativnu i uvijek iznova intrigantnu fiziku.

Znanost je stalna, neprekinuta potraga za razumijevanjem svijeta, ona nam približava i objašnjava što se događa u središtu atoma i na rubu univerzuma, ali može li nam objasniti svijest bez koje ne bi bilo ničega, pa ni znanosti? Da li je to paradoks našeg vremena ili se vrijeme mijenja? Ako je misao najčvršća materija u nama znanom univerzumu, ako svojim mislima oblikujemo vlastitu stvarnost, da li je sve oko nas zaista naša kreacija? 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Fizička atrakcija [ARHIVA]

Svakog četvrtka zaljubljivali smo se u uzbudljivu, inspirativnu, poetičnu, opojnu kvantnu fiziku. Emisija je trenutno na pauzi, a vi možete preslušati nekoliko posljednjih izdanja razgovora s profesorom fizike Damirom Peranićem.

Poslušajte u Slušaonici