Hrvatski radio

Radio Rijeka

Fizička atrakcija 31.03.2016.

31.03.2016.

21:15

Autor: Hrvatski Radio

Foto: FreeDigitalPhotos

Foto: FreeDigitalPhotos

Foto: - / -

Priča o opnosvijetovima još je zanimljivija od višeslojnih ili inflacijskih multiverzuma. Dva opnosvijeta dijele isti prostor na način da su odvojeni, samostalni ali i jedan i drugi ispunjavaju cijeli taj prostor koji dijele. Uz to nikako ne možemo vidjeti taj drugi opnosvijet. Večeras u Fizičkoj atrakciji magistar fizike Zvonimir Peranić nastavlja trećau od do sad poznatih devet priča o multiverzumima u 21 i 15

Znanost je stalna, neprekinuta potraga za razumijevanjem svijeta, ona nam približava i objašnjava što se događa u središtu atoma i na rubu univerzuma, ali može li nam objasniti svijest bez koje ne bi bilo ničega, pa ni znanosti? Da li je to paradoks našeg vremena ili se vrijeme mijenja? Ako je misao najčvršća materija u nama znanom univerzumu, ako svojim mislima oblikujemo vlastitu stvarnost, da li je sve oko nas zaista naša kreacija? 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Fizička atrakcija [ARHIVA]

Svakog četvrtka zaljubljivali smo se u uzbudljivu, inspirativnu, poetičnu, opojnu kvantnu fiziku. Emisija je trenutno na pauzi, a vi možete preslušati nekoliko posljednjih izdanja razgovora s profesorom fizike Damirom Peranićem.

Poslušajte u Slušaonici