Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zdravljak: 50 godina dječje kirurgije u Rijeci 03.12.2015.

03.12.2015.

18:05

Autor: Hrvatski Radio

Zdravljak: Kako spriječiti najteže tjelesne bolesti? [ARHIVA]

Zdravljak: Kako spriječiti najteže tjelesne bolesti? [ARHIVA]

Foto: - / -

Dječja kirurgija u Rijeci, od ove godine Klinika za dječju kirurgiju KBC-a Rijeka obilježava 50 godina rada. U goste nam dolazi predstojnik klinike doc. prim. dr. sc. Harry Nikolić.

Samo u prošloj godini u Klinici za dječju kirurgiju na Kantridi hospitalizirano je oko 1600 djece i gotovo toliko operirano. Prosječno mališani u bolnici ostaju četiri dana, a mortalitet je jednak nuli. Na poliklinici je pregledano nešto manje od 18 tisuća bolesnika, učinjeno je oko dvije tisuće manjih zahvata, a kroz dnevnu bolnicu prošlo je gotovo 700 djece.

Riječka dječja kirurgija u samom je vrhu dječje kirurgije u Hrvatskoj, a na Kantridu dolaze i mali pacijenti iz Istarske i Ličko-senjske županije. U budućnosti bi dječja bolnica, pa tako i kirurgija, s Kantride trebala preseliti i djelovati u novoj sveučilišnoj bolnici na Sušaku.

O uspjesima, ali i problemima s kojima se već 50 godina nosi riječka dječja kirurgija, doznajte više u razgovoru s predstojnikom dr. Harryjem Nikolićem, kojeg u Zdravljaku Radio Rijeke ugošćuje Antonela Galić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zdravljak: Kako spriječiti najteže tjelesne bolesti? [ARHIVA]

Poslušajte našu još uvijek vrlo traženu i slušanu seriju emisija iz proljeća 2018. godine, u kojima internist hematolog doc. dr. sc. Toni Valković iz KBC-a Rijeka govori o prevenciji najtežih bolesti današnjice.

Poslušajte u Slušaonici