Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zdravljak : Centar za podvodnu i hiperbaričnu medicinu 01.12.2016.

01.12.2016.

18:05

Autor: Hrvatski Radio

Zdravljak: Kako spriječiti najteže tjelesne bolesti? [ARHIVA]

Zdravljak: Kako spriječiti najteže tjelesne bolesti? [ARHIVA]

Foto: - / -

Počinje liječenje prvih pacijenata u novoj, i u Hrvatskoj najsuvremenijoj, barokomori riječkoga KBC-a, prvoj u sustavu javnog zdravstva. U Centru za podvodnu i hiperbaričnu medicinu najčešći pacijenti bit će oni s ranama koje teško zacjeljuju, poput kroničnih dijabetičara, bolesnici s akutnim otvorenim inficiranim ranama nastalima uslijed traume i ronioci.

Multidisciplinarni tim zdravstvenih djelatnika: anesteziolog, pulmolog internist, traumatolog, kirurg te medicinske sestre s hitne pomoći, kisikom pod povišenim tlakom liječit će od ambulantnih do bolesnika iz Jedinica intenzivnog liječenja. 

Više o liječenju kisikom u barokomori u "Zdravljaku" doznajemo od anesteziologa Borisa Reinića i pulmologa Igora Barkovića iz Centra za podvodnu i hiperbaričnu medicinu riječkog KBC-a 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zdravljak: Kako spriječiti najteže tjelesne bolesti? [ARHIVA]

Poslušajte našu još uvijek vrlo traženu i slušanu seriju emisija iz proljeća 2018. godine, u kojima internist hematolog doc. dr. sc. Toni Valković iz KBC-a Rijeka govori o prevenciji najtežih bolesti današnjice.

Poslušajte u Slušaonici