Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zdravljak : Cijepljenje 23.04.2015.

23.04.2015.

18:05

Autor: Hrvatski Radio

Zdravljak: Kako spriječiti najteže tjelesne bolesti? [ARHIVA]

Zdravljak: Kako spriječiti najteže tjelesne bolesti? [ARHIVA]

Foto: - / -

Obilježavaju se svjetski i europski tjedan cijepljenja, jedne od najučinkovitijih javnozdravstvenih intervencija. Cijepljenjem se, naime, u svijetu godišnje spriječi do tri milijuna smrti od zaraznih bolesti.

Na riječkom Fakultetu zdravstvenih studija danas se održava simpozij o cijepljenju. Sudjeluju epidemiolozi, liječnici školske medicine, specijalisti pedijatri i farmaceuti, a razgovaraju o promjenama programa obaveznih cijepljenja u 2015., lanjskoj provedbi cijepljenja u PGŽ, o dilemi cijepiti ili ne i postupku nakon odbijanja cijepljenja, kao i o zbrinjavanju otpada u imunizaciji.

Cijepljenje je i tema „Zdravljaka“ -  u emisiji gostuju epidemiologinje iz županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo u Rijeci Danijela Lakošeljac i Dorotea Gastović Bebić

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zdravljak: Kako spriječiti najteže tjelesne bolesti? [ARHIVA]

Poslušajte našu još uvijek vrlo traženu i slušanu seriju emisija iz proljeća 2018. godine, u kojima internist hematolog doc. dr. sc. Toni Valković iz KBC-a Rijeka govori o prevenciji najtežih bolesti današnjice.

Poslušajte u Slušaonici