Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zdravljak : Darivanje krvi 16.06.2016.

16.06.2016.

18:05

Autor: Hrvatski Radio

Zdravljak: Kako spriječiti najteže tjelesne bolesti? [ARHIVA]

Zdravljak: Kako spriječiti najteže tjelesne bolesti? [ARHIVA]

Foto: - / -

Krv je lijek koji spašava život i usprkos napretku medicine taj lijek još uvijek nismo uspijeli proizvesti. Mnogi životi zato ovise o darivanju krvi i nesebičnosti darivatelja, po čemu su riječki darivatelji krvi pri samom vrhu na hrvatskoj ljestvici. Po broju darovanih doza krvi na trećem su mjestu, iza darivatelja u Osijeku i Varaždinu.

"Zdravljak" posvećujemo darivateljima krvi koji svoj dan obilježavaju 14. lipnja. Gosti emisije su voditeljica jedinice za prikupljanje krvi Kliničkog zavoda za transfuzijsku medicinu KBC-a Rijeka Snježana Buneta Skorup i predsjednik Savjeta darivatelja krvi riječkog Crvenog križa Ivo Vidotto. Razgovaramo o jedinstvenom riječkom Centru za darivanje krvi, Klubu "100 kapi" i Klubu 25. Doznajemo tko sve može darovati krv, kako se promiče darivanje među mladima, je li riječko područje opskrbljeno dovoljnim zalihama i kako se one čuvaju, te kada su nestašice krvi najčešće, a koje su krve grupe najdeficitarnije. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zdravljak: Kako spriječiti najteže tjelesne bolesti? [ARHIVA]

Poslušajte našu još uvijek vrlo traženu i slušanu seriju emisija iz proljeća 2018. godine, u kojima internist hematolog doc. dr. sc. Toni Valković iz KBC-a Rijeka govori o prevenciji najtežih bolesti današnjice.

Poslušajte u Slušaonici