Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zdravljak : Dojenje 06.10.2016.

06.10.2016.

18:05

Autor: Hrvatski Radio

Zdravljak: Kako spriječiti najteže tjelesne bolesti? [ARHIVA]

Zdravljak: Kako spriječiti najteže tjelesne bolesti? [ARHIVA]

Foto: - / -

Koristi od dojenja djeteta su mnogostruke prvenstveno za dojenče, ali i za obitelj i zajednicu - osim što je majčino mlijeko besplatno i dostupno u svakom trenutku, pa i u najsiromašnijim sredinama, ono jača otpornost organizma i poboljšava zdravlje, a kontakt s majkom u najranijoj dobi djeteta jača emocionalne, ali i kognitivne sposobnosti što utječe na bolje rezultate učenja i obrazovanja. Ovogodišnji tjedan dojenja obilježava se geslom "Dojenje: ključ održivog razvoja"

U prosjeku doji samo 38 posto žena, što je i po mišljenju članova Svjetske zdravstvene organizacije i UNICEF-a još uvijek premalo, stoga dojenje treba i dalje promovirati, poticati i podržavati. O tome u "Zdravljaku" razgovaramo s Anicom Stanković, patronažnom sestrom Doma zdravlja Rijeka i vanjskom suradnicom riječkog Fakulteta zdravstvenih studija i patronažnom sestrom Bojanom Burić

 

Telefon "Zdravljaka" 051 210 777 otvoren je za pitanja, savjete i komentare.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zdravljak: Kako spriječiti najteže tjelesne bolesti? [ARHIVA]

Poslušajte našu još uvijek vrlo traženu i slušanu seriju emisija iz proljeća 2018. godine, u kojima internist hematolog doc. dr. sc. Toni Valković iz KBC-a Rijeka govori o prevenciji najtežih bolesti današnjice.

Poslušajte u Slušaonici