Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zdravljak : Ginekološki tumori 22.01.2015.

22.01.2015.

18:05

Autor: Hrvatski Radio

Zdravljak: Kako spriječiti najteže tjelesne bolesti? [ARHIVA]

Zdravljak: Kako spriječiti najteže tjelesne bolesti? [ARHIVA]

Foto: - / -

U Hrvatskoj se svaki dan jednoj ženi otkrije, a svaki treći dan jedna žena umre od raka vrata maternice, iako je bolest moguće spriječiti, ali i izliječiti kada se otkrije na vrijeme.

Rak vrata maternice moguće je spriječiti cijepljenjem protiv HPV virusa, najčešćeg uzročnika te zloćudne bolesti, kao i odlaskom na ginekološki pregled barem jednom godišnje, uz provjeru Papa testa. Iako niti jedna žena ne bi trebala oboljeti od ginekoloških tumora i dalje je rak vrata maternice drugi najčešći karcinom u žena između 35 i 49 godina.

O ginekološkim tumorima Biserka Belić u „Zdravljaku“ razgovara s Irom Pavlović Ružić i Ani Mihaljević Ferari, specijalisticama radioterapije i onkologije i članicama Lige protiv raka Primorsko-goranske županije

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zdravljak: Kako spriječiti najteže tjelesne bolesti? [ARHIVA]

Poslušajte našu još uvijek vrlo traženu i slušanu seriju emisija iz proljeća 2018. godine, u kojima internist hematolog doc. dr. sc. Toni Valković iz KBC-a Rijeka govori o prevenciji najtežih bolesti današnjice.

Poslušajte u Slušaonici