Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zdravljak : Hitna medicinska pomoć 24.09.2015.

24.09.2015.

18:05

Autor: Hrvatski Radio

Zdravljak: Kako spriječiti najteže tjelesne bolesti? [ARHIVA]

Zdravljak: Kako spriječiti najteže tjelesne bolesti? [ARHIVA]

Foto: - / -

Lani je na području županije bilo 25.159, gotovo 70 dnevno, intervencija terenskih timova hitne medicinske pomoći, a ove je godine broj intervencija u porastu. Od 09. rujna u pružanje hitne pomoći uključilja se i Hitna helikoptersa medicinska služba čija je baza na Krku.

Zavod za hitnu medicinu Primorsko goranske županije djeluje na području Opatije, Krka, Cresa, Lošinja, Raba, Crikvenice, Delnica, Vrbovskog i Čabra, osim u sjedištu u Rijeci gdje se uz terenske timove nalazi i Medicinska prijavno-dojavna jedinica. Svi znamo - liječnici i medicinske sestre i tehničari Zavoda pružaju hitnu medicinsku pomoć naglo oboljele ili ozlijeđene osobe na mjestu događaja, uz hitan prijevoz i medicinsko zbrinjavanje tijekom prijevoza.

Gošća "Zdravljaka" je zamjenica ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu u Rijeci Biserka Grbčić Mikuličić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zdravljak: Kako spriječiti najteže tjelesne bolesti? [ARHIVA]

Poslušajte našu još uvijek vrlo traženu i slušanu seriju emisija iz proljeća 2018. godine, u kojima internist hematolog doc. dr. sc. Toni Valković iz KBC-a Rijeka govori o prevenciji najtežih bolesti današnjice.

Poslušajte u Slušaonici