Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zdravljak : Hrana je prana 19.01.2017.

19.01.2017.

18:05

Autor: Hrvatski Radio

Zdravljak: Kako spriječiti najteže tjelesne bolesti? [ARHIVA]

Zdravljak: Kako spriječiti najteže tjelesne bolesti? [ARHIVA]

Foto: - / -

Hrana i začini utječu i na zdravlje - tijela, žlijezda i hormona. U indijskoj tradiciji postoji čak 16 osnovnih znanja o tome, a jedno je pakšastra – kuhanje. Ispravnim principima kuhanja i korištenja začina moguće je održati tijelo i svijest zdravima, nadoknaditi manjak energije, spriječiti umor, slabu koncentraciju, pa čak i psihičke probleme.

U „Zdravljaku“ više doznajemo od Sadhvi Anand Puri koja predstavlja pogled na kuhanje i prehranu po principima joge i drevne tradicije što je u načelima ista bilo u Indiji ili u tradiciji našeg podneblja. Suvremen, užurban način života uzrok je što sve više zaboravljamo upravo te tradicionalne vještine kuhanja i upotrebe začina.

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zdravljak: Kako spriječiti najteže tjelesne bolesti? [ARHIVA]

Poslušajte našu još uvijek vrlo traženu i slušanu seriju emisija iz proljeća 2018. godine, u kojima internist hematolog doc. dr. sc. Toni Valković iz KBC-a Rijeka govori o prevenciji najtežih bolesti današnjice.

Poslušajte u Slušaonici