Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zdravljak : Međunarodni dan primalja 05.05.2016.

05.05.2016.

18:05

Autor: Hrvatski Radio

Zdravljak: Kako spriječiti najteže tjelesne bolesti? [ARHIVA]

Zdravljak: Kako spriječiti najteže tjelesne bolesti? [ARHIVA]

Foto: - / -

U Rijeci se prvi put obilježava Međunarodni dan primalja, a Rijeka je i jedan od dvaju gradova u Hrvatskoj koji ima stručni studij primaljstva na Fakultetu zdravstvenih studija.

Prva generacija, točnije 15 studenata, na preddiplomski stručni studij primaljstva, što traje tri godine, upisana je lani. Ove godine su pokrenuli projekt pod nazivom „Obilježavanje Međunrodnog dana primalja“ 5. svibnja, jer javnost žele upoznati s ulogom i važnosti primalja za majke, djecu, obitelj i društvo.

Na Međunarodni dan primalja u "Zdravljaku" gostuju prodekanica za nastavu na riječkom Fakultetu zdravstvenih studija Danijela Malnar, primalja Deana Švaljug i studentica primaljstva Marina Katušin

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zdravljak: Kako spriječiti najteže tjelesne bolesti? [ARHIVA]

Poslušajte našu još uvijek vrlo traženu i slušanu seriju emisija iz proljeća 2018. godine, u kojima internist hematolog doc. dr. sc. Toni Valković iz KBC-a Rijeka govori o prevenciji najtežih bolesti današnjice.

Poslušajte u Slušaonici