Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zdravljak : Nova riječka bolnica 08.12.2016.

08.12.2016.

18:05

Autor: Hrvatski Radio

Zdravljak: Kako spriječiti najteže tjelesne bolesti? [ARHIVA]

Zdravljak: Kako spriječiti najteže tjelesne bolesti? [ARHIVA]

Foto: - / -

U tijeku su radovi na izgradnji nove Klinike za ginekologiju i pedijatriju riječkog KBC-a na Sušaku. U novu "bolnicu za majku i dijete", što bi trebala biti izgrađena za tri godine, preselit će se sadašnje Klinika za ginekologiju i porodništvo, te Dječja bolnica na Kantridi.

U tijeku su radovi na iskopu jame za polaganje infrastrukturnih cijevi i kablova, nakon čega bi, sredinom iduće godine, trebalo postavit temelje za izgradnju dviju zgrada u kompleksu nove riječke sveučilišne bolnice - Klinike za ginekologiju i pedijatriju i zgrade tehnoekonomskog bloka, gdje će biti smješteni svi bolnički servisi, uz parkiralište.

Za sada na lokalitetu Sušak riječki KBC ima dva nova objekta - Zavod za nefrologiju, dijalizu i transplantaciju bubrega koji je sagrađen prije sedam godina, te nedavno otvoreni, u Hrvatskoj najsuvremeniji, Centar za podvodnu i hiperbaričnu medicinu.

Nastavak izgradnje to izgledniji je od kada je prošla Vlada dala jamstvo za kreditno zaduženje KBC-a Rijeka od 750 milijuna kuna za novu bolnicu, a aktualna Vlada je to nedavno potvrdila sa 110 milijuna proračunskih kuna namijenjenih riječkom KBC-u za izgradnju bolnice za majku i djete. 

Gost "Zdravljaka" je ravnatelj Kliničkog bolničkog centra u Rijeci prof.dr. Davor Štimac

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zdravljak: Kako spriječiti najteže tjelesne bolesti? [ARHIVA]

Poslušajte našu još uvijek vrlo traženu i slušanu seriju emisija iz proljeća 2018. godine, u kojima internist hematolog doc. dr. sc. Toni Valković iz KBC-a Rijeka govori o prevenciji najtežih bolesti današnjice.

Poslušajte u Slušaonici