Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zdravljak : Novi zakon o zdravstvenoj zaštiti 30.11.2017.

30.11.2017.

18:05

Autor: Hrvatski Radio

Zdravljak: Kako spriječiti najteže tjelesne bolesti? [ARHIVA]

Zdravljak: Kako spriječiti najteže tjelesne bolesti? [ARHIVA]

Foto: - / -

U pripremi je novi zakon o zdravstvenoj zaštiti, a u javnu raspravu bit će uključeni među osatlima i zdravstveni djelatnici, lokalna uprava, udruge pacijenata...

U "Zdravljaku" o prijedlozima izmjena dosadašnjeg zakona u zdravstvu razgovaramo s Leonardom Bressanom predsjednikom podružnice Koordinacije obiteljske medicine Primorsko goranske županije u Rijeci, koji tvrdi da se u raspravama o budućem novom zakonu "provlače poluinformacije ili dezinformacije što dodatno pojačavaju komunikacijski šum oko ovog važnog sustava, a sve to zbog neupućenosti u mogućnosti stabilnijeg funkcioniranja sustava zdravstvene zaštite stanovništva ili čak i zbog iskazivanja pojedinih interesa određenih skupina". Dodaje da o "nikakvoj privatizaciji u zdravstvu nije riječ, te da se novim zakonom ništa neće promijeniti za pacijente, ako i da, onda će promjene biti na bolje..."

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zdravljak: Kako spriječiti najteže tjelesne bolesti? [ARHIVA]

Poslušajte našu još uvijek vrlo traženu i slušanu seriju emisija iz proljeća 2018. godine, u kojima internist hematolog doc. dr. sc. Toni Valković iz KBC-a Rijeka govori o prevenciji najtežih bolesti današnjice.

Poslušajte u Slušaonici