Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zdravljak : Obiteljski liječnici o reformi zdravstva 14.04.2016.

14.04.2016.

18:05

Autor: Hrvatski Radio

Zdravljak: Kako spriječiti najteže tjelesne bolesti? [ARHIVA]

Zdravljak: Kako spriječiti najteže tjelesne bolesti? [ARHIVA]

Foto: - / -

Najava poskupljenja participacije s 10 na 15 kuna, dopunskog zdravstvenog osiguranja s 70 na 89 kuna, naplate pregleda 150 kuna i terapije 75 kuna za pružanje hitne pomoći u slučaju da pacijent nije bio vitalno ugrožen a zatražio je hitnu medicinsku pomoć – neki su od prijedloga novog nacrta zdravstvene reforme što najizravnije pogađaju pacijente.

Prijedlozi su izazvali burne reakcije i negodovanje mnogih  - od udruga pacijenata do liječnika, medicinskih sestara i tehničara.

Što o najavljenim promjenama u zdravstvu misle obiteljski liječnici u „Zdravljaku“ doznajemo od Leonarda Bressana predsjednika Koordinacije hrvatske obiteljske medicine u Primorsko goranskoj županiji

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zdravljak: Kako spriječiti najteže tjelesne bolesti? [ARHIVA]

Poslušajte našu još uvijek vrlo traženu i slušanu seriju emisija iz proljeća 2018. godine, u kojima internist hematolog doc. dr. sc. Toni Valković iz KBC-a Rijeka govori o prevenciji najtežih bolesti današnjice.

Poslušajte u Slušaonici