Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zdravljak : Plućne bolesti 05.02.2015.

05.02.2015.

18:05

Autor: Hrvatski Radio

Zdravljak: Kako spriječiti najteže tjelesne bolesti? [ARHIVA]

Zdravljak: Kako spriječiti najteže tjelesne bolesti? [ARHIVA]

Foto: - / -

Svih 46 bolesničkih postelja na Zavodu za pulmologiju riječkog KBC-a popunjeno je zbog velikog broja pacijenata s upalom pluća, među kojima ima i mladih ljudi s takozvanom atipičnom pneumonijom.

Proteklog vikenda, u samo dva dana, 11 pacijenata je zatražilo pomoć u hitnoj pulmološkoj ambulanti KBC-a Rijeka zbog upale pluća izazvane komplikacijama gripe i respiratornih viroza. Simptomi su povišena temperatura, uporni kašalj, glavobolja i opća slabost. Liječnici upozoravaju da je upala pluća ozbiljna bolest koja može ugroziti život, posebice starijih osoba i kroničnih bolesnika, pa se njima, osim cijepljenja protiv gripe, preporučuje i cijepljenje protiv pneumokoka.

 

O upalama pluća i ostalim bolestima dišnih putova u „Zdravljaku“ Biserka Belić razgovara s Igorom Barkovićem, pulmologom na Zavodu za pulmologiju Interne klinike KBC-a Rijeka

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zdravljak: Kako spriječiti najteže tjelesne bolesti? [ARHIVA]

Poslušajte našu još uvijek vrlo traženu i slušanu seriju emisija iz proljeća 2018. godine, u kojima internist hematolog doc. dr. sc. Toni Valković iz KBC-a Rijeka govori o prevenciji najtežih bolesti današnjice.

Poslušajte u Slušaonici