Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zdravljak : Projekt FOCUS IN CD za oboljele od celijakije 04.05.2017.

04.05.2017.

18:05

Autor: Hrvatski Radio

Zdravljak: Kako spriječiti najteže tjelesne bolesti? [ARHIVA]

Zdravljak: Kako spriječiti najteže tjelesne bolesti? [ARHIVA]

Foto: - / -

FOCUS IN CD međunarodni je zdravstveni projekt što ga Udruga za celijakiju Primorsko goranske županije provodi s dvanaest partnera iz pet europskih zemalja kako bi se uspostavio novi model praćenja oboljelih od celijakije jer žele inovativne, pacijentu prilagođene zdravstvene usluge.

Projekt FOCUS IN CD – „Innovative patient centred health care services – advantages of establishing a close Central European network in celiac disease patient health care“ - vrijedan gotovo 2 milijuna eura, “pokriva” područje socijalnih inovacija u javnom zdravstvu, poboljšanje znanja zdravstvenih djelatnika i pripremu modela cjelovite obrade bolesnika s celijakijom.

U slijedeće tri godine u sklopu projekta trebalo bi organizirati niz aktivnosti uz pomoć kojih će se povećati i saznanja javnosti o bolesti u što su uključeni projektni partneri iz Maribora, Münchena, Budimpešte, Ptuja, Trsta i Rijeke.

O međunarodnom projektu  FOCUS IN CD u “Zdravljaku” razgovaramo s predsjednicom županijske Udruge za celijakiju Marinom Milinović i najavljujuemo obilježavanje Međunarodnog dana oboljelih od celijakije u Rijeci 16. svibnja

         

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zdravljak: Kako spriječiti najteže tjelesne bolesti? [ARHIVA]

Poslušajte našu još uvijek vrlo traženu i slušanu seriju emisija iz proljeća 2018. godine, u kojima internist hematolog doc. dr. sc. Toni Valković iz KBC-a Rijeka govori o prevenciji najtežih bolesti današnjice.

Poslušajte u Slušaonici