Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zdravljak: Radiologija - bolesti dojke 10.11.2016.

10.11.2016.

18:05

Autor: Hrvatski Radio

Zdravljak: Kako spriječiti najteže tjelesne bolesti? [ARHIVA]

Zdravljak: Kako spriječiti najteže tjelesne bolesti? [ARHIVA]

Foto: - / -

O važnosti radiologije u otkrivanju, dijagnosticiranju i liječenju bolesti dojke, temi koja je obilježila Međunarodni dan medicinske fizike i radiologije 8.11.2016. tribinom u riječkoj Gradskoj vijećnici, razgovarat ćemo u Zdravljaku 10.11. od 18:05 do 18:30. Koje su prednosti i nedostaci mamografije, ultrazvučnog pregleda, indikacije za magnetsku rezonanciju dojki te biopsiju dojke pod kontrolom ultrazvuka, upoznat će nas dr.sc. Petra Valković Zujić, specijalistica radiologije, pročelnica Odjela abdominalne radiologije i radiologije dojke Kliničkog zavoda za radiologiju KBC-a Rijeka.

U Hrvatskoj, kao i u svijetu, sve je više mlađih žena oboljelih od karcinoma dojke, između 30. i 40. godine života. Upravo je radiologija važna u otkrivanju, dijagnosticiranju i liječenju bolesti, a interdisciplinarni pristup liječničkog tima koji se provodi u riječkom KBC-u , kao takav gotovo jedinstven u Hrvatskoj omogućuje cjelovit pristup pacijenticama na jednom mjestu, jer uključuje suradnju nekoliko specijalista, te sve što treba znati o onkološkom, kirurškom liječenju te psihološkoj pomoć ženama oboljelim od karcinoma dojke. Urednica i voditeljica emisije je Antonela Galić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zdravljak: Kako spriječiti najteže tjelesne bolesti? [ARHIVA]

Poslušajte našu još uvijek vrlo traženu i slušanu seriju emisija iz proljeća 2018. godine, u kojima internist hematolog doc. dr. sc. Toni Valković iz KBC-a Rijeka govori o prevenciji najtežih bolesti današnjice.

Poslušajte u Slušaonici