Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zdravljak: Radiologija u hitnoj kliničkoj praksi 09.11.2017.

09.11.2017.

18:05

Autor: Hrvatski Radio

Zdravljak: Kako spriječiti najteže tjelesne bolesti? [ARHIVA]

Zdravljak: Kako spriječiti najteže tjelesne bolesti? [ARHIVA]

Foto: - / -

Ovogodošnji Međunarodni dan radiologije obilježava urgentna radiologija, s ciljem naglašavanja bitne uloge radiologa u hitnom prijemu bolesnika kako bi se poboljšala kvaliteta skrbi i liječenje pacijenata. O ulozi i važnosti radiologije te dijagnosticiranju, iznimno važnom i brzom u hitnim slučajevima, doznat ćemo više u razgovoru s prof.dr. Damirom Miletićem.

Dr. Miletić je predstojnik Kliničkoga zavoda za radiologiju KBC-a Rijeka i predsjednik Hrvatskoga društva radiologa. Jedan od problema je što u Hrvatskoj nema subspecijalizacije za hitnu radiologiju, koja je ponekad od presudne važnosti kada se pacijenta dovede u po život opasnom stanju na hitni trakt kliničkoga bolničkog centra.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zdravljak: Kako spriječiti najteže tjelesne bolesti? [ARHIVA]

Poslušajte našu još uvijek vrlo traženu i slušanu seriju emisija iz proljeća 2018. godine, u kojima internist hematolog doc. dr. sc. Toni Valković iz KBC-a Rijeka govori o prevenciji najtežih bolesti današnjice.

Poslušajte u Slušaonici