Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zdravljak : Sirova hrana 29.10.2015.

29.10.2015.

18:05

Autor: Hrvatski Radio

Zdravljak: Kako spriječiti najteže tjelesne bolesti? [ARHIVA]

Zdravljak: Kako spriječiti najteže tjelesne bolesti? [ARHIVA]

Foto: - / -

O važnosti prehrane sirovim voćem, povrćem, orašastim plodovima, algama, klicama, govore mnoga istraživanja , i sve se više ljudi hrani sirovim namirnicama i sokovima.

No sirova hrana nije ograničena samo na voće i povrće. Zahvaljujući malim kućanskim uređajima koji su nam na raspolaganju, od sirove hrane možemo pripremati razne specijalitete i pritom sačuvati sve neophodne hranjive sastojke koje namirnice imaju u prirodnom obliku. Za njihovu pripremu potrebni su nam, primjerice, sokovnik za hladno prešanje, blender za sokove i smoothie, dehidrator za sušenje hrane. S tim uređajima možemo pripremati i sirove krekere, lasagne, spaghette, pizze, štrudle, kruh, torte, kolače, sladolede, razne umake, majoneze, salate. Danas, naime, ima već veliki broj knjiga o sirovoj hrani i receptima kako ju pripremati.

O pripremi i blagodatima sirove hrane na ljudsko zdravlje u „Zdravljaku“ govori  Sandra Kolonić koja se bavi promoviranjem i organiziranjem radionica o sirovoj hrani – iduća je 5. studenog u slastičarnici Cukerin u Rijeci

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zdravljak: Kako spriječiti najteže tjelesne bolesti? [ARHIVA]

Poslušajte našu još uvijek vrlo traženu i slušanu seriju emisija iz proljeća 2018. godine, u kojima internist hematolog doc. dr. sc. Toni Valković iz KBC-a Rijeka govori o prevenciji najtežih bolesti današnjice.

Poslušajte u Slušaonici