Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zdravljak: Srčane aritmije 10.12.2015.

10.12.2015.

18:05

Autor: Hrvatski Radio

Zdravljak: Kako spriječiti najteže tjelesne bolesti? [ARHIVA]

Zdravljak: Kako spriječiti najteže tjelesne bolesti? [ARHIVA]

Foto: - / -

Govorimo o novom programu u KBC-u Rijeka - Protiv srčanih aritmija - koji se uspješno provodi šest mjeseci. Gost je dr. Sandro Brusich, voditelj programa intrakardijalne elektrofiziologije i ablacije srčanih aritmija sa Zavoda za kardiovaskularne bolesti Klinike za internu medicinu u KBC Rijeka.

Radi se o intrakardijalnoj elektrofiziologiji i ablaciji srčanih aritmija s kojima u većini slučajeva nestaje potreba za daljnjim liječenjem. U svijetu je ta metoda poznata dvadesetak godina, a pacijenti s riječkoga područja koji imaju problema sa srčanim ritmom više ne moraju odlaziti u Zagreb i Zadar. Nakon KBC-a Zagreb, KBC-a "Sestre milosrdnice", Opće bolnice Zadar i Specijalne bolnice "Magdalena" u Krapinskim Toplicama, i u Rijeci se obavljaju zahvati. U pola godine učinjeno je 50 zahvata, u sljedećoj ih se planira oko 250.

Emisiju uređuje i vodi Antonela Galić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zdravljak: Kako spriječiti najteže tjelesne bolesti? [ARHIVA]

Poslušajte našu još uvijek vrlo traženu i slušanu seriju emisija iz proljeća 2018. godine, u kojima internist hematolog doc. dr. sc. Toni Valković iz KBC-a Rijeka govori o prevenciji najtežih bolesti današnjice.

Poslušajte u Slušaonici