Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zdravljak: Štrajk u zdravstvu 12.09.2013.

12.09.2013.

18:00

Autor: Hrvatski Radio

Radmila Belobrajić Čahut (Foto: Goran Kovačić/PIXSELL)

Radmila Belobrajić Čahut (Foto: Goran Kovačić/PIXSELL)

Foto: - / -

Obustave rada 18. rujna, za kada je zakazan štrajk zdravstvenog osoblja, u KBC-u Rijeka neće biti, uvjerena je Radmila Belobrajić Čahut, predsjednica Sindikata zdravstva Hrvatske, o čemu je danas govorila na konferenciji za novinare.

Riječki ogranak Sindikata zdravstva Hrvatske najveći je sindikalni ogranak u riječkom KBC-u s oko 1200 članova. U njemu smatraju da nema razloga za štrajk u zdravstvu jer je važeći granski kolektivni ugovor dobar. Bilo bi mudrije da zaposleni u zdravstvu štrajkaju zbog otkaza ugovora zaposlenicima koji su neophodni za funkcioniranje sustava te zbog smanjenja bolničkog budžeta.

U Zdravljaku poslušajte što je o najavljenoj obustavi rada rekla predsjednica riječkog ogranka Sindikata zdravstva Hrvatske Radmila Belobrajić Čahut.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zdravljak: Kako spriječiti najteže tjelesne bolesti? [ARHIVA]

Poslušajte našu još uvijek vrlo traženu i slušanu seriju emisija iz proljeća 2018. godine, u kojima internist hematolog doc. dr. sc. Toni Valković iz KBC-a Rijeka govori o prevenciji najtežih bolesti današnjice.

Poslušajte u Slušaonici