Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zdravljak: Svjetski dan srca - pokreni svoj život 29.09.2016.

29.09.2016.

18:05

Autor: Hrvatski Radio

Zdravljak: Kako spriječiti najteže tjelesne bolesti? [ARHIVA]

Zdravljak: Kako spriječiti najteže tjelesne bolesti? [ARHIVA]

Foto: - / -

"Osnaži svoje srce, pokreni svoj život - nahrani, pokreni, voli svoje srce" - moto je pod kojim se 29. rujna obilježava Svjetski dan srca u organizaciji Svjetske kardiološke federacije koja ima više od 200 članica u više od 100 zemalja.

Cilj je da se do 2025. godine za 25 posto smanji prijevremeno umiranje od kardiovaskularnih bolesti u svijetu. O tome koliko je i zašto srce važan organ razgovarat ćemo s pročelnikom Zavoda za kardiovaskularne bolesti KBC-a Rijeka i pročelnikom katedre za internu medicinu Medicinskog fakulteta u Rijeci prof. dr. Lukom Zaputovićem.

U svijetu je zbog kardiovaskularnih bolesti na godinu oko 17,5 milijuna preuranjenih smrtnih slučajeva, a u Primorsko-goranskoj županiji prošle je godine umrlo 1027 osoba, od kojih 443 od prijevremene smrti. Mogu li te brojke biti manje i što sve treba činiti kako bi što duže zadržali zdravo srce, doznajte u emisiji koju uređuje i vodi Antonela Galić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zdravljak: Kako spriječiti najteže tjelesne bolesti? [ARHIVA]

Poslušajte našu još uvijek vrlo traženu i slušanu seriju emisija iz proljeća 2018. godine, u kojima internist hematolog doc. dr. sc. Toni Valković iz KBC-a Rijeka govori o prevenciji najtežih bolesti današnjice.

Poslušajte u Slušaonici