Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zdravljak: umjereno s hranom i pićem 17.12.2015.

17.12.2015.

18:05

Autor: Hrvatski Radio

Zdravljak: Kako spriječiti najteže tjelesne bolesti? [ARHIVA]

Zdravljak: Kako spriječiti najteže tjelesne bolesti? [ARHIVA]

Foto: - / -

U posljednjem ovogodišnjem Zdravljaku, uoči božićnih i novogodišnjih blagdana govorimo kako izbjeći zdravstvene probleme zbog previše hrane ili pića. U goste nam dolazi internist Goran Hauser.

Iako je to doba godine, kada se više jede, a možda i pije alkohol nego inače, naš gost doc. dr. sc. Goran Hauser internist-gastroenterolog iz riječkog KBC-a, sa Zavoda za gastroenterologiju - voditelj odjela intenzivne njege, poručuje: "Nemojte se zalijepiti za blagdanski stol, što obično završava isprobavanjem svega što je ponuđeno i impulsivnim prejedanjem, koje naknado rezultira osjećajem krivnje."

Upozorit će i na poseban oprez kod bolesnika s jetrenim bolestima, bolestima gušterače, bolestima žučnjaka i bolestima želuca. Govorit ćemo i o preventivnim programima: Nacionalnom programu probira za kolorektalni karcinom, Prevenciji i ranom otkrivanju bolesti masne jetre i metaboličkog sindroma, te preventivne aktivnosti vezane za smanjenje učestalosti debljine. Emisiju uređuje i vodi Antonela Galić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zdravljak: Kako spriječiti najteže tjelesne bolesti? [ARHIVA]

Poslušajte našu još uvijek vrlo traženu i slušanu seriju emisija iz proljeća 2018. godine, u kojima internist hematolog doc. dr. sc. Toni Valković iz KBC-a Rijeka govori o prevenciji najtežih bolesti današnjice.

Poslušajte u Slušaonici