Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zdravljak : Zdravi zubi 26.03.2015.

26.03.2015.

18:05

Autor: Hrvatski Radio

Zdravljak: Kako spriječiti najteže tjelesne bolesti? [ARHIVA]

Zdravljak: Kako spriječiti najteže tjelesne bolesti? [ARHIVA]

Foto: - / -

Karijes ili zubni kvar još uvijek je najraširenija bolest naše civilizacije, od koje boluje i do 90% čovječanstva. Nasuprot tome pravilna oralna higijena može spriječiti 90% svih bolesti usne šupljine.

U Primorsko - goranskoj županiji pod geslom „Zdravi zubi - sretan dječji osmjeh“ do 27. ožujka organizirano je niz aktivnosti u dječjim vrtićima -  studenti stomatologije uče djecu kako pravilno četkati zube i koliko je važno oralno zdravlje. Na riječkom Medicinskom fakultetu bit će tribina za učenike prvih razreda osnovnih škola kojima će se na zanimljiv i interaktivan način prezentirati važnost brige o oralnom zdravlju. Posebne gošće su Jelena Radan i grupa Meritas koje će ih glazbeno animirati, a dijelit će se i darovi.

Stvara se dojam da su zdravi zubi i lijep osmjeh kakav viđamo na ekranima, modnim i zabavnim časopisima rezultat visoko sofisticirane stomatološke zaštite, a zapravo se uglavnom radi o dobro organiziranoj preventivnoj zaštiti i, prvenstveno, dobroj oralnoj higijeni.

O akciji „Zdravi zubi – sretan dječji osmjeh“ u „Zdravljaku“ više doznajemo od Nevenke Vlah i Helene Glibotić Kresina iz županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo u Rijeci

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zdravljak: Kako spriječiti najteže tjelesne bolesti? [ARHIVA]

Poslušajte našu još uvijek vrlo traženu i slušanu seriju emisija iz proljeća 2018. godine, u kojima internist hematolog doc. dr. sc. Toni Valković iz KBC-a Rijeka govori o prevenciji najtežih bolesti današnjice.

Poslušajte u Slušaonici