Arhiva slušaonice - Da se mene pita

Četvrtak, 13.06.2019 13:15

Crna statistika u prometu

Četvrtak, 30.05.2019 13:15

Europski izbori

Četvrtak, 23.05.2019 13:15

Da se mene pita: Pokisla predsezona

Prošle je godine prvi put u hrvatskoj povijesti prihod od turizma premašio deset miliijardi eura. Može li taj prihod još rasti ili se već sad trebamo zabrinuti zbog manjeg broja turista u predsezoni?

Četvrtak, 16.05.2019 13:15

Da se mene pita: Neki novi klinci

Koliko su stres, nedostatak volje, vremena i strpljenja ili egzistencijalni problemi i nepoznavanje osnovnih pedagoških postulata doveli do promjene u suvremenom odgoju djece? Pedagozi upozoravaju da je kućni odgoj skrenuo na stranputicu. Što vi mislite? O tome Dobra djeca se ne rađaju. Dobri roditelji odgajaju dobru djecu koja će postati dobri ljudi. Što to znači biti dobar roditelj? Kako odgojiti dijete da ne posustane čim prvi put naiđe na “odbijenicu” ili prepreku? Činimo li medvjeđu uslugu vlastitoj djeci štiteći ih od realnog života?

Četvrtak, 09.05.2019 13:15

Da se mene pita: (ZL)Operateri

U izvješću Europske komisije o pravima potrošača, iako naglašavaju da je situacija različita od zemlje do zemlje, stoji zaključak da se, općenito gledavši, stanje u zaštiti potrošača poboljšalo, ali da su ključni uslužni sektori poput bankarstva, energetskog sektora i telekomunikacija - i dalje problematični. Prema broju prijavljenih problema i prigovora, očito je da je stanje najgore upravo u telekomunikacijama. To potvrđuju i brojne udruge za zaštitu potrošača, koje se najčešće bave slučajevima nezadovoljnih i prevarenih građana upravo u tome sektoru. Ovoga četvrtka od vas želimo čuti priče o vašim problemima s telekomunikacijskim tvrtkama.

Četvrtak, 02.05.2019 13:15

Da se mene pita: Lažnjaci

Ova će godina, među ostalim, biti zapamćena i po otkrivanju većeg broja lažnih diploma. Priča se zakotrljala nakon što je bila otkrivena zaposlenica s falsificiranom diplomom - ni manje ni više nego - u Ministarstvu znanosti i obrazovanja! Nakon toga su zaredala "otkrića" i uglavnom je bila riječ o ljudima koji su s lažnim diplomama radili po osnovnim i srednjim školama . Resorna ministrica Blaženka Divjak je najavila da ne staje s ovom antikorupcijskom mjerom dok ne otkriju sve varalice.A što je s drugim sektorima. Ima li i u njima "lažnjaka"?

Četvrtak, 25.04.2019 13:15

Da se mene pita: Vaš kandidat

Kandidata, očito, nikad dovoljno! Puno prije lokalnih izbora, jedan se naš slušatelj sjetio da bi trebalo u ovoj emisiji napraviti listu prijeloga s imenima ljudi, koje biste rado vidjeli na mjestu gradonačelnika Rijeke. Nadam se da znate da je ovo samo obična radijska emisija i da vaši prijedlozi ostaju - kako je i predlagatelj rekao - samo na razini "ćakule". No čovjek se nada da bi netko , nakon što ga možda slušatelji predlože, mogao i razmisliti o tome bi li se možda odlučio na službenu kandidaturu za gradonačelnika.Bit će zanimljivo čuti, kakve su ideje i prijedlozi

Četvrtak, 18.04.2019 13:15

Da se mene pita: Ki, ča mi?

Ne samo nakon sastanka Inicijative 16+1 u Dubrovniku, koji je dio kineskog infrastrukturnog mega-projekta “Pojas i put”, europski dužnosnici i drugi EU promatrači sve češće upozoravaju na to da bi kineski krediti i ulaganja mogli donijeti i velike probleme. Nakon euforije zbog informacija o tome što će sve Kinezi graditi po Hrvatskoj, jeste li se i vi zapitali, kakve nam to probleme može donijeti?

Četvrtak, 11.04.2019 13:15

Da se mene pita: Imena luda...

Nedavno je na društvenim mrežama pokrenuta žestoka rasprava nakon što se jedna domaća YouTuberica požalila kako joj mjesni župnik nije htio krstiti dijete. Djetetu je dala ime Lennox, na što joj je svećenik rekao da ne raspravlja o ukusima, već nije u redu i on to ne želi – budući da djetetovo ime nije upisano u katoličkome kalendaru.Može li ime biti neprimjereno? Ima li roditelja koji su imenom, nehotice, kaznili svoga potomka?

Četvrtak, 04.04.2019 13:15

Da se mene pita: Između vandalizma i aktivizma

Uhvaćen je počinitelj, koji je nedavno porukama - grafitima išarao spomenik Franje Tuđmana u Zagrebu. Nije prvi put i nije samo u Zagrebu. Slično je bilo i sa spomenikom u Splitu, u Makarskoj...Je li ovdje riječ o vandalizmu ili slanju političkih poruka ? Počinitelji ovih nedjela se kažnjavaju, dok se oni koji oštete vašu fasadu niti traže niti sankcioniraju.

Četvrtak, 28.03.2019 13:15

Da se mene pita: Počasni doktorati

Kako počastiti čovjeka, znaju dobri domaćini, a kako počastiti zaslužne osobe iz javnog života znaju Sveučilišta! Običan će vas čovjek počastiti kavom, ručkom, kolačima ili nečim sličnim, dok će vas institucija koja provodi visoko obrazovanje počastiti – doktoratom. Iznimno! Svi koji su se ozbiljno bavili znanstvenim radom znaju koliko je vremena volje, truda, rada, a i novaca (ako ne uspijete dobiti stipendiju) potrebno da bi se došlo do doktorske titule. Počasni doktorat trebao bi se dodjeljivati iznimno i to osobito zaslužnim pojedincima ili ni njima? Zašto Sveučilišta časte doktoratima?

Četvrtak, 21.03.2019 13:15

Da se mene pita: Majstori

Zašto danas baš svakoga tko se prihvati alata, bez ikakvih kriterija, naziovamo majstorom?! Samo zato što se bavi neki obrtničkim poslom za koji mi nismo školovani?Kako se nositi s tzv majstorima i kako unaprijed znati s kim imamo posla?

Da se mene pita
Da se mene pita

HRT – Radio Rijeka — Društvo, kontakt

Kontakt-emisija u kojoj Lea Domijan Fišter upravo vas pita što biste učinili s nekim aktualnim pitanjem da se baš vas pita! Koliko puta pomislimo: Da se mene pita, to bi sve bilo drugačije... I zato vas pitamo!

Sljedeća emitiranja

Četvrtak, 20.06.2019. 13:15 - 13:45

Četvrtak, 27.06.2019. 13:15 - 13:45

Poslušajte

Crna statistika u prometu
Četvrtak, 13.06.2019 13:15

Europski izbori
Četvrtak, 30.05.2019 13:15

Da se mene pita: Pokisla predsezona
Četvrtak, 23.05.2019 13:15

Da se mene pita: Neki novi klinci
Četvrtak, 16.05.2019 13:15