Arhiva slušaonice - Da se mene pita

Četvrtak, 18.04.2019 13:15

Da se mene pita: Ki, ča mi?

Ne samo nakon sastanka Inicijative 16+1 u Dubrovniku, koji je dio kineskog infrastrukturnog mega-projekta “Pojas i put”, europski dužnosnici i drugi EU promatrači sve češće upozoravaju na to da bi kineski krediti i ulaganja mogli donijeti i velike probleme. Nakon euforije zbog informacija o tome što će sve Kinezi graditi po Hrvatskoj, jeste li se i vi zapitali, kakve nam to probleme može donijeti?

Četvrtak, 11.04.2019 13:15

Da se mene pita: Imena luda...

Nedavno je na društvenim mrežama pokrenuta žestoka rasprava nakon što se jedna domaća YouTuberica požalila kako joj mjesni župnik nije htio krstiti dijete. Djetetu je dala ime Lennox, na što joj je svećenik rekao da ne raspravlja o ukusima, već nije u redu i on to ne želi – budući da djetetovo ime nije upisano u katoličkome kalendaru.Može li ime biti neprimjereno? Ima li roditelja koji su imenom, nehotice, kaznili svoga potomka?

Četvrtak, 04.04.2019 13:15

Da se mene pita: Između vandalizma i aktivizma

Uhvaćen je počinitelj, koji je nedavno porukama - grafitima išarao spomenik Franje Tuđmana u Zagrebu. Nije prvi put i nije samo u Zagrebu. Slično je bilo i sa spomenikom u Splitu, u Makarskoj...Je li ovdje riječ o vandalizmu ili slanju političkih poruka ? Počinitelji ovih nedjela se kažnjavaju, dok se oni koji oštete vašu fasadu niti traže niti sankcioniraju.

Četvrtak, 28.03.2019 13:15

Da se mene pita: Počasni doktorati

Kako počastiti čovjeka, znaju dobri domaćini, a kako počastiti zaslužne osobe iz javnog života znaju Sveučilišta! Običan će vas čovjek počastiti kavom, ručkom, kolačima ili nečim sličnim, dok će vas institucija koja provodi visoko obrazovanje počastiti – doktoratom. Iznimno! Svi koji su se ozbiljno bavili znanstvenim radom znaju koliko je vremena volje, truda, rada, a i novaca (ako ne uspijete dobiti stipendiju) potrebno da bi se došlo do doktorske titule. Počasni doktorat trebao bi se dodjeljivati iznimno i to osobito zaslužnim pojedincima ili ni njima? Zašto Sveučilišta časte doktoratima?

Četvrtak, 21.03.2019 13:15

Da se mene pita: Majstori

Zašto danas baš svakoga tko se prihvati alata, bez ikakvih kriterija, naziovamo majstorom?! Samo zato što se bavi neki obrtničkim poslom za koji mi nismo školovani?Kako se nositi s tzv majstorima i kako unaprijed znati s kim imamo posla?

Četvrtak, 14.03.2019 13:15

Da se mene pita: OSTAVKA

Kombinacija nesreće i nemara u nedavnoj priči o ministrici Gabrijeli Žalac ponovo je u javnosti aktualizirala polemike o ostavkama. Uspoređuje se težine događaja i propusti, odjeci raznih skandala koji nisu rezultirali ničim, je li ili nije , tko je i kad je te zašto nije ili zašto bi trebao podnijeti ostavku?

Četvrtak, 07.03.2019 13:15

Da se mene pita: Intelektualni konformizam

Je li nam Intelektualni konformizam postao način života odnosno zašto često vodimo politiku nezamjeranja? I kamo nas je to dovelo? Je li problem u tome što su ljudi generacijama odgajani tako da se ne zamjeraju drugima, te da će oni koji kažu "car je gol" na kraju loše završiti? Ima li danas osnova da vas kazne zbog iznesenog mišljenja, ma kakvo ono bilo? Kada?

Četvrtak, 28.02.2019 13:15

Da se mene pita: Treba li nam druženje?

Društvene mreže i sve dostupniji mobiteli omogućili su nam da uvijek budemo s dostupni? Prijatelje i poznanike možemo čuti i vidjeti, kad god poželimo, ako poželimo. Je li nam tehnologija omogućila lakšu dostupnost a potaknula lijenost. Možemo razgovarati, razmjenjivati fotografije, ali se i povući kad god poželimo. Možemo i posve zanemariti društvene kontakte, čak i ove virtualne. I na što se svede život bez ili s premalo društvenih kontakata?

Četvrtak, 21.02.2019 13:15

Da se mene pita: Turbo karneval?

Gradska vijećnica i kandidatikinja za Europski parlament, PGS-ova političarka mlađe generacije, Tea Mičić Badurina, nedavno je na svom Facebook profilu napisala tekst u kojem iznijela stav o jednoj aktualnoj temi, a mi ćemo ovoga četvrtka nastojati doznati što o tome mislite vi. Jesu li: Jelena Rozga, Jole, Ivan Zak i Mate Bulić dobar izbor za riječke karnevalske zabave?

Četvrtak, 07.02.2019 13:15

Da se mene pita: Povjerenje u institucije

U kojoj mjeri javne u Hrvatskoj djeluju u korist građana, koliko su njihovi zaposlenici svjesni da su tamo zbog nas te da mnogi od njih ne bi imali posao kad ne bi bilo građana i njihovih potreba? Vjerujete li institucijama i njihovim zaposlenicima?

Četvrtak, 31.01.2019 13:15

Da se mene pita: Mirovina

U Hrvatskoj, umirovljenika koji ima mirovinu veću od 800 kuna, sustav za sada ne smatra siromašnim, pa nema pravo ni na socijalnu pomoć. Neki smatraju da bi se ta granica trebala pomaknuti na 1000 do 1500 kuna pa bi onda mogli u sustav socijalne skrbi. No pitanje je zašto bi itko tko je zaradio svoju mirovinu, morao biti socijalni slučaj? Iz Ministarstva rada i mirovinskog sustava poručuju da su svjesni kako su mirovine male, te su jako zadovoljni što je od ove godine umirovljenicima omogućeno da se ponovno vrate u svijet rada. Je li to rješenje?

Četvrtak, 24.01.2019 13:15

Da se mene pita: Televizija

Jeste li znali da je netočna tvrdnja kako gledanje televizije zaglupljuje, a cijeli niz znanstvenih istraživanja utvrdilo je brojne koristi? Ako niste među 3 posto građana Hrvatske koji nikada ne gledaju televiziju, zanima nas što najčešće gledate, koje su vam omiljene serije? Koje televizijske sadržaje preferirate? Koje televizijske programe? Gdje su najbolje serije, gdje filmovi, a gdje vijesti ili dokumentarni program? Koja vam je najbolja zabavna emisija? U koje doba dana vam je najdraže gledati televiziju? Jeste li od onih kojima televizija služi za uspavljivanje? O tome danas razgovaramo na 210 777.

Da se mene pita
Da se mene pita

HRT – Radio Rijeka — Društvo, kontakt

Kontakt-emisija u kojoj Lea Domijan Fišter upravo vas pita što biste učinili s nekim aktualnim pitanjem da se baš vas pita! Koliko puta pomislimo: Da se mene pita, to bi sve bilo drugačije... I zato vas pitamo!

Sljedeća emitiranja

Četvrtak, 25.04.2019. 13:15 - 13:45

Četvrtak, 02.05.2019. 13:15 - 13:45

Poslušajte

Da se mene pita: Ki, ča mi?
Četvrtak, 18.04.2019 13:15

Da se mene pita: Imena luda...
Četvrtak, 11.04.2019 13:15

Da se mene pita: Između vandalizma i aktivizma
Četvrtak, 04.04.2019 13:15

Da se mene pita: Počasni doktorati
Četvrtak, 28.03.2019 13:15