100 tisuća kuna za nastavak rada Doma ''Sveta Ana''

100 tisuća kuna za nastavak rada Doma ''Sveta Ana''

Na potpisivanju donacijskog ugovora u PGŽ (Foto: PGŽ)

Caritasovom domu za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja ''Sveta Ana'' Primorsko-goranska županija donirala je 100 tisuća kuna čime su premostili nedostatak sredstava i ulazak u novu financijsku godinu.

Dom Sveta Ana za žrtve obiteljskog nasilja financiraju Riječka nadbiskupija, Primorsko-goranska županija te Ministarstvo socijalne politike i mladih čiji se proračun sporo i slabo puni, pa su kasnili s isplatom, što je nakratko ugrozilo funkcioniranje doma. Uskočila je županija sa 100 tisuća kuna na čemu se zahvalila direktorica Caritasovog doma sestra Suzana: Trenutačna nevolja je premošćena. Vjerujem da je Sveta Ana u 20 godina postojanja i djelovanja pokazala svrsishodnost i opravdala potrebu koja je zrcalo naše društvene pojavnosti.

Ugovor su danas potpisale zamjenica župana Marina Medarić i direktorica Doma setra Suzana Samardžić. Medarić je tom prigodom rekla da je riječ o proračunskim sredstvima županije koja su zapravo proračunska ušteđevina, jer nisu održani uobičajeni božićni domjenci. A novac je stigao u prave ruke, one koje pomažu ženama i djeci žrtvama obiteljskog nasilja, zaključila je zamjenica župana i dodala: Uvijek naš proračun planiramo pažljivo. Ove godine uštedjeli smo na božićnim domjencima, pa ta sredstva možemo usmjeriti ustanovi gdje žene i djeca ne samo da borave, već ih spremate za budući život.

Donirani novac bit će utrošen za plaće dijela djelatnika i za grijanje Doma Sveta Ana u kojem trenutačno boravi 26 žrtava obiteljskog nasilja: jedanaest majki s petnaestero djece.

Poslušajte što je još o radu Doma Biserka Belić doznala od sestre Suzane:

Komentari