106. Plivački maraton Šilo - Crikvenica: od Krka do kopna za tri kvarta ure

106. Plivački maraton Šilo - Crikvenica: od Krka do kopna za tri kvarta ure 106. Plivački maraton Šilo - Crikvenica: od Krka do kopna za tri kvarta ure
Foto: TZ Crikvenica Foto: TZ Crikvenica
Foto: TZ Crikvenica Foto: TZ Crikvenica
Pobjednici maratona (Foto: TZ Crikvenica) Pobjednici maratona (Foto: TZ Crikvenica)
Pobjednice maratona (Foto: TZ Crikvenica) Pobjednice maratona (Foto: TZ Crikvenica)
Skupna pobjednička (Foto: TZ Crikvenica) Skupna pobjednička (Foto: TZ Crikvenica)

Maraton Šilo - Crikvenica (Foto: TZ Crikvenica)

Tradicionalno, još od 1910. godine, na blagdan Velike Gospe održava se Plivački maraton Šilo - Crikvenica. Na prvom maratonu nastupilo je samo šest plivača, na današnjem njih skoro četiri stotine. Slavio je Duje Milan iz KDP Split.

Sve je počelo još davne 1910. godine sa samo šest plivača. Danas, na 106. izdanju, nastupilo je čak 388 plivačica i plivača iz 11 zemalja. Slavio je Duje Milan iz KDP Split, koji je dionicu dugu 3500 metara isplivao za 42 minute i pet sekundi. Drugo mjesto osvojio je Marco Urbani iz KPD Primorje s vremenom 43 minute i jedna sekunda. Samo sekundu sporiji bio je njegov klupski kolega Andrea Crevatin.

U ženskoj konkurenciji prva su dva mjesta pripala Splićankama: Doris Beroš iz KPD-a Split dionicu je isplivala za 44 minute i 49 sekundi, dok je njezina klupska kolegica Antonia Buličić bila tek dvije sekunde sporija. Primorjašica Nika Perčić je nakon 45 minuta i 40 sekundi plivanja zauzela treće mjesto.

O dugoj tradiciji ovoga jedinstvenog sportskog natjecanja, o najmlađem i najstarijem sudioniku te još pokojoj zanimljivosti, u programu Radio Rijeke govori Eduard Rippl, predsjednik Crikveničkoga plivačkog kluba, jednog od suorganizatora maratona.

106. Plivački maraton Šilo - Crikvenica, pripremio Korado Vujnović

Komentari