13. Kros dolinom Kupe - izuzetno velik odaziv sudionika

13. Kros dolinom Kupe - izuzetno velik odaziv sudionika 13. Kros dolinom Kupe - izuzetno velik odaziv sudionika
Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka
Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka
Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka
Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka

Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka

Atletski kros dolinom rijeke Kupe jedna je od najmasovnijih sportsko-turističkih manifestacija u Gorskom kotaru. Tome pridonosi i činjenica da natjecanje ima i status Prvenstva osnovnih i srednjih škola Primorsko-goranske županije u krosu.

Trinaestim u nizu ateltskim natjecanjem ovoga je vikenda ujedno započeo i bogat program proljetnih i ljetnih turističkih događaja u Kupskoj dolini.

Predsjednik Udruge Kupa iz naselja Brod na Kupi Davorin Klobučar, podsjeća da su, osim trkačkih nadmetanja u krosu za sve uzrasne kategorije od predškolaca do veterana, tijekom manifestacije osmišljeni i dodatni sadržaji poput nordijskog hodanja i brzinskog rolanja. Kada se sve zbroji i ovogodišnji je kros, odazivom sudionika, nadmašio broj stanovnika Kupske doline. 

Nadmašili smo broj stanovnika četiri puta, jer je iz raznih dijelova Primorsko-goranske županije pristigao veći broj trkača nego lani. To možemo zahvaliti županijskom Savezu školskih sportskih društava, koji je osigurao autobuse, rekao je Klobučar.    

Udruga za sport, rekreaciju i turizam te njezin predsjednik Davorin Klobučar, nakon krosa neće dugo mirovati, jer treba osmišljavati i nadolazeće ljetne manifestacije uz gornji tok rijeke Kupe. 

Već 15. srpnja imamo Kupski noćni polumaraton, kojeg organiziramo 5. put, a radi se o utrci uz Kupu na stazi dugoj 22 kilometra. Nakon toga nas očekuju 13. po redu plivački miting Kupom uzvodno i kupski triatlon. Imamo i jedno iznenađenje, vezano uz brdsko-biciklističke aktivnosti, koje ćemo najaviti kasnije, no nema sumnje da nas i to očekouje tijekom ovoga ljeta, izjavio je Klobučar.   

Kako je boravak uz Kupu za sportaše i rekreativce ujedno i poželjan predah od ljetnih vrućina dobra posjećenost planiranih manifestacija je zajamčena. 

Javlja Nenad Lučić: 

Kros dolinom Kupe, pripremio Nenad Lučić

Komentari