200 trkačica i trkača na prvom Kostrena Mountain Trail

200 trkačica i trkača na prvom Kostrena Mountain Trail 200 trkačica i trkača na prvom Kostrena Mountain Trail
Pobjednici KMT15 (Foto: Općina Kostrena) Pobjednici KMT15 (Foto: Općina Kostrena)
Pobjednici KMT10 (Foto: Općina Kostrena) Pobjednici KMT10 (Foto: Općina Kostrena)

Start utrke (Foto: Općina Kostrena)

Kostrena je bila domaćin prve međunarodne utrke Kostrena Mountain Trail u kojoj je sudjelovalo više od 200 trkačica i trkača. Pod pokroviteljstvom Općine Kostrena, utrku je organiziralo Sportsko rekreativno društvo Alpe Adria Trek i Trail iz Rijeke.

Utrku su trčalia na dvije staze: KMT10 (Ljubičasti trail) od 10 kilometara i KMT15 (Zeleni trail) od 15 kilometara. Obje staze prolaze zelenim dijelovima Kostrene duž planinarskih i biciklističkih staza, otkrivajući neke od najljepših predjela i vidikovaca. Više o utrci provjerite OVDJE

Na stazi dugoj 15 kilometara s vremenom 1:03:18 najbrži je bio Miran CvetMatija Razum zauzeo je drugo mjesto, dok je treći bio Simon Strnad. Na stazi od 10 kilometara najbrži je u cilj ušao Dino Vidmar s vremenom 0:49, drugi je Vladimir Slunjski, a treći Dubravko Malešić.

Cilj i start bio je na parkiralištu ispod zgrade Općine Kostrena, a organizatori vjeruju da će već iduće godine biti premalo: "Iako se utrka održava prvi puta, zahvaljujući dobroj promociji već u prvom izdanju imamo reprezentativan broj trkača. Vjerujemo da će u budućnosti te brojke biti puno veće, a Kostrena će se afirmirati u jednu međunarodno poznatu trail destinaciju", rekao je Matjaž Štanfel iz organizacijskog tima.

Unatoč kiši, sudionici su zadovoljni organizacijom, a neki nisu krili ni iznenađenje jer su Kostrenu drugačije zamišljali, pomalo bili i skeptični prilikom prijave. Radi koronavirusa sudjelovanje su otkazali sudionici iz Italije. 

Simon Strnad, svjetski veteranski prvak u brdskom trčanju, Miran Cvet, svjetski veteranski prvak u planinskom trčanju, Matija Razum, prvak Hrvatske u orijentacijskom trčanju i član reprezentacije, Andraž Hribar prvak Slovenije u orijentacijskom trčanju, Helena Gleđa prvakinja Hrvatske u trail trčanju, Ante Živković, član reprezentacije u trail trčanju i Zoran Žilić, višestruki prvak Hrvatske u krosu i polumaratonu, samo su neka od imena najboljih trkača koji su sudjelovali na prvom Kostrena Mountain Trailu.

Komentari