28. Porin - koliko je kipića stiglo u Rijeku i okolicu?

28. Porin - koliko je kipića stiglo u Rijeku i okolicu?

Najbolji vokali: Vanna i Urban (Foto: Željko Hladika / Pixsell)

28. put dodijeljeni su Porini, glazbene nagrade ove godine podijeljene su u 36 kategorija. Pavel je s albumom "Ennui" brojio najviše nagrada, a nekoliko kipića stiže i u Rijeku. Riječki gitarist, autor i producent Ivan Pešut nagrađen je s četiri Porina!

Glazbenu nagradu Porin utemeljili su Hrvatsko društvo skladatelja, HRT i Hrvatska glazbena unija. Na 28. svečanoj dodjeli održanoj u Zagrebu, nagrade za životno djelo dobili su Zdenka Kovačiček i Silvio Foretić.

Damir Urban ove je godine dobio Porina za najbolju mušku voklanu izvedbu, za pjesmu "Nitko osim nas". 

Ivan Pešut je s Brunom Kovačićem i Miroslavom Lesićem nagrađen je za izvedbu najboljeg instrumentalnog albuma izvan klasične i jazz glazbe - "9OF3".

S istom ekipom Pešut je dobio i Porina za najbolju instrumentalnu izvedbu izvan klasične i jazz glazbe za pjesmu "Lenny Bonham". S kolegama Lesićem i Vedranom Baotićem podijelio je i Porina za snimku albuma "9OF3", a na nagrađen je i Porinom za aranžman skladbe "Boje" u izvedbi Nike Turković.

Najbolje izvedba jazz glazbe je skladba "Peter Pan picking strawberries 2020" s albuma "Singl" Elvis Stanić group.

Najbolji video režirao je Filip Gržinčić, a riječ je o videu za pjesmu "Dangerous waters" J.R. Augusta. Gržinčić je potpisao i najbolje likovno oblikovanje albuma, Pavelovog "Ennui".

Neno Belan dobio je Porina. Ovoga puta kao direktor 67. zagrebačkog festivala, jer je album s tog festivala, u izdanju Croatia recordsa, najbolji album s raznim izvođačima.

Poslušajte kako je Urban na dojeli opisao nastanak pjesme:

Urban: Pjesma koja je snimljena u pet minuta; pripremila Neva Funčić

Komentari