3. Sailor fest: puna tri sata svirke Leta 3

3. Sailor fest: puna tri sata svirke Leta 3

Foto: Rijeka 2020 - EPK

3. Sailor festival bit će održan u petak 17. srpnja ispred Exporta na Delti u Rijeci kao dio Ljeta u prijestolnici. Zbog epidemije organizirana je jedna koncertna večer, ali će zato Let 3 svirati puna tri sata.

Kad već moramo naučiti živjeti uz koronavirus, onda možemo naučiti i kako se odgovorno zabavljati, pa će se u petak poštivati sve mjere propisane od Stožera civilne zaštite, najavili su organizatori. Epidemiološke mjere uključuju obvezno nošenje maski, poštovanje fizičkog razmaka među posjetiteljima, dezinfekcija ruku te evidenciju prisutnih.

Ulaznice su dostupne u sustavu Entrio, u Dallas Music Shopu na riječkoj adresi Splitska 2a. Cijena ulaznice je 80 kn u pretprodaji i 100kn na dan koncerta, ako ih do tada ostane jer je broj ulaznica ograničen zbog epidemioloških mjera. 

Nakon dva festivalska, eto Sailora u koncertnom formatu. Program će početi u 20 sati. 

Let 3 je glavno ime večeri. Pripremaju trosatni presjek duge i bogate karijere. A obzirom da takav koncert nisu složili baš nigdje i nikad, onda je Sailor teška ekskluziva. 

"Razloga za dolazak ima još i to u vidu gostiju na pozornici: stiže punokrvna power rock četvorka Turisti, najnovije glazbeno putovanje živuće riječke legende Vladota Simcicha Vave i njegove partnerice Ive Močibob, koji iza sebe s ovim bendom imaju već dva sjajna albuma "Human-esque" i "Revolucion". Tu je i riječka glazbena družina Projekt koja već neko vrijeme niže sve zaraznije singlove i čiji album prvijenac s nestrpljenjem očekujemo najesen. Hrabro već sada kažemo kako su oni riječki next big thing" - istaknuli su organizatori. 

Središnji dio programa bit će premijera arhitektonskog rješenja Zvučnog karburatora - inovacije koju je Damir Martinović Mrle zamislio kao stroj koji uz pomoć zvukova i frekvenciju Rijeke pretvara morsku vodu u jedinstvene skulpture od soli. Obzirom na nedostatak financijskih sredstava rad će sada bit predstavljen konceptom koji su uz Mrleta osmislili Miroslav Rajić i Marin Račić iz riječkog arhitektonskog studija MR2.

Još jedna vrijedna informacija: u slučaju lošeg vremena, program seli u halu Exporta.

Poslušajte kako je koncert u programu Radio Rijeke najavio Bruno Župan:

Bit će to najluđi mornar u gradu, pripremio Albert Petrović

Komentari