"67 je previše": potpisi za referendum protiv mirovinske reforme do ponoći

"67 je previše": potpisi za referendum protiv mirovinske reforme do ponoći "67 je previše": potpisi za referendum protiv mirovinske reforme do ponoći
Na štandu ispred Radio Rijeke čeka se u redu (Foto: Tajana Petrović Čemeljić / HRT - Radio Rijeka) Na štandu ispred Radio Rijeke čeka se u redu (Foto: Tajana Petrović Čemeljić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: Pixsell

Danas završava akcija prikupljanja potpisa za referendum protiv mirovinske reforme. Inicijativa "67 je previše" vjeruje u uspjeh i poziva sve građane koji žele dati svoj potpis da to i učine. Na Korzu su danas do ponoći.

Zbog prosudbe da vladina mirovinska promidžba nije protiv referenduma, sindikati su prozvali Ustavni sud da je podložan politici, a kritizirali su i izračun o trošku od 45 milijardi ne bude li se radilo do 67 godina.

Iz triju sindikalnih središnjica poručuju da su štandovi diljem Hrvatske puni. U ponoć, kada istječe rok za prikupljanje potpisa, sindikati će na konferenciji za novinare objaviti prve neslužbene rezultate, a točan broj potpisa znat će se idući tjedan. U akciji je sudjelovalo više od četiri tisuće volontera.

Kakav je odaziv posljednjeg dana referenduma u Rijeci, rekla nam je kod štanda na Korzu Radmila Miletić iz Matice hrvatskih sindikata:

Miletić: Izvrstan odaziv u Rijeci i županiji, pripremio Vladimir Jurić

Komentari